Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza, pina pe 26 februarie, preselectie pentru persoanele care doresc sa munceasca in Germania, in domeniul industrial. Contractele sint pentru o perioada de 12 luni cu posibilitate de prelungire cu inca sase luni.

Participantii trebuie sa aiba cel mult 40 de ani si cunostinte foarte bune de limba germana, experienta de minim trei ani dovedita prin cartea de munca si/sau adeverinta de munca in domeniul solicitat, imediat anterior anului 2007 (cei care au un interval lung in care nu au lucrat nu pot fi luati in considerare).

La preselectie se pot prezenta numai persoanele care au diploma de calificare pentru meseriile de gradinari (calificare profesionala de agricultor), lacatusi, mecanici (cu experienta in industrie, calificare profesionala de mecanic sau cu experienta in masini cu comanda numerica), mecanici agricoli, electricieni (calificare profesionala incheiata ca electrician), tinichigii (cu experienta in montarea si repararea acoperisurilor), timplari calificati, zugravi-vopsitori calificati, lacuitori calificati, macelari (calificare profesionala de macelar).