Incepand de luni, timp de doua zile, femeile care doresc sa munceasca in strainatate se pot inscrie in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, in Craiova.
In perioada 27-28 noiembrie, persoanele de sex feminin care doresc sa munceasca in strainatate se pot inscrie in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Evenimentul se va desfasura la sediul Casei Studentilor din Craiova, in intervalul 9.00-16.00. "Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca desfasoara o activitate de identificare a persoanelor de sex feminin care doresc sa lucreze in strainatate in domeniul agricol", a declarat Daniela Dobrin, directoarea executiva a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. Potrivit acesteia, actiunea isi propune sa vina in intampinarea ofertelor de munca din strainatate si a persoanelor care doresc sa munceasca in afara hotarelor tarii.
Actiunea reprezinta insa primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca. Recrutarea efectiva de personal va avea loc ulterior, in masura in care persoanele din baza de date corespund cerintelor locurilor de munca din strainatate, la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca din Bucuresti (oficiul nu are reprezentante in teritoriu).
Documentele pentru inscriere
Documentele necesare pentru inscriere sunt: copie dupa buletin si pasaport (valabile minimum sase luni), copie dupa permisul de conducere (daca e cazul), cazier juridic, certificat de sanatate care sa ateste ca solicitantul e clinic sanatos, copii legalizate ale certificatelor de calificare si ale cartii de munca, doua poze tip pasaport, declaratie notariala din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, declaratie notariala din care sa rezulte numarul copiilor aflati in intretinere si numele persoanei care ii va avea in grija pe durata desfasurarii contractului. In plus, acolo unde este cazul, se impune dovada emisa de Serviciu Public pentru Asistenta Speciala/Primarie din care sa rezulte ca parintele solicitant de loc de munca a notificat acestora intentia de a lucra in strainatate.
Mirajul muncii in Spania si Germania
La preselectia organizata in luna august a anului trecut de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca pentru ocuparea locurilor de munca in Spania si Germania au participat sute de persoane din toata tara.