Zi de zi, de luni pana vineri inclusiv, intre 10.00 si 17.00, la Asociatia pentru Protectia Cetateanului (APC) vin oameni nu doar din Bucuresti, ci si din provincie. In Bdul 1 Mai (fost Compozitorilor) nr. 51-55, sector 6, fiecare vine cu oful lui, cu problema lui, sperand ca va fi ascultat si ca va scapa de necaz.
Ca majoritatea celor care trec pragul asociatiei conduse de Cristian-Victor Popescu, Piedone mai pe scurt, nu bat degeaba drumul catre APC se poate lesne proba. Nu doar scrisorile de multumiri stau marturie in acest sens, ci si la fel de numeroasele mesaje transmise prin e-mail. Pe yahoo, Carmen, Ionescu scrie cam asa: "Buna ziua, am apelat la dvs. cu ceva timp in urma si vreau sa va multumesc. Am primit raspunsul acasa, in plic, atunci cand ma asteptam mai putin. Mai nou, cineva de la primarie s-a interesat si de problemele pe care le avem cu cainii vagabonzi. In concluzie, va multumesc si va doresc succes in activitatea dv."
Ruxandra Mihes Agache, prima romanca pilot de avioane de razboi, in varsta de 79 de ani, a venit la APC pentru a fi ajutata in legatura cu recalcularea pensiei. "Am peste 9.000 de ore de zbor si peste 2.600 de aterizari perfecte, facute pe teren accidentat. De asemenea, am pregatit pentru aceasta frumoasa meserie sute de tineri. Cu toate astea, am o pensie de batjocura, ne-a declarat Ruxandra Agache. Am venit la Piedone convinsa fiind ca ma poate ajuta, asa cum a facut-o si pentru alte cunostinte de-ale mele, care m-au indrumat catre APC. La randul meu, am adus-o la APC pe fosta mea colega de breasla, Elena Bulgaru, prima femeie-pilot de elicopter. Are 74 de ani, iar pensia ei este de toata jena!"
Vineri, 26 ianuarie, la APC a fost zi de audiente. Ca de obicei, peste o suta de petenti au tinut sa vorbeasca neaparat cu Piedone, desi li s-a explicat ca totusi nu poate face minuni. Chiar si asa, oamenii vin cu speranta in suflet ca nu vorbesc la pereti, ca nu vor fi umiliti, asa cum se intampla, nu de putine ori, atunci cand apeleaza la functionari ai institutiilor de stat.
"Acum aproape trei ani, am infiintat APC cu scopul de a fi permanent la dispozitia cetateanului, mai ales a omului obisnuit, care aproape zilnic se confrunta cu o serie de probleme tinand de siguranta sa. Sunt constient de importanta misiunii pe care mi-am asumat-o de buna voie si, impreuna cu echipa mea, sper sa nu-i dezamagim pe toti aceia care ni se adreseaza". (C. Cristian)