Copiii din comuna Maruntei au, din toamna trecuta, inca o scoala. In 2008 au fost finalizate mai multe lucrari in localitate.

In toamna, la Maruntei, a fost data in folosinta inca o scoala. Potrivit primarului localitatii, Alexandru Becheanu, noua scoala a fost construita langa cea veche, care a fost si ea renovata. "Noua constructie este compusa din cinci sali de clasa, cancelarie si toalete interioare, este racordata la utilitati si dispune de toate conditiile", a spus primarul.
Investitia s-a derulat prin Inspectoratul Scolar Judetean Olt, valoarea proiectului ridicandu-se la suma de aproximativ 900.000 de lei. Becheanu a mai spus ca si vechea scoala, amplasata in centrul comunei, a fost renovata. Banii investiti in lucrarile de la scoala veche au fost alocati din bugetul local. "La etajul cladirii, am amenajat laborator de informatica, sala de sport si o biblioteca. La parter invata elevii, iar copiii de la gradinita i-am mutat intr-o sala de clasa", a spus primarul din Maruntei.

Parcare, rigole si pavele

In prezent, in centrul localitatii se lucreaza la amenajarea santurilor si la montarea pavelelor pentru trotuare. "Acestea sunt numai o parte din lucrari. Proiectul este insa mai mare. Am inceput in prima faza cu amenajarea unei parcari care cuprinde 50 de locuri. Acum se lucreaza la amenajarea gardului de la scoala, la montarea pavelelor pe trotuare si la amenajarea rigolelor", a explicat Becheanu.
Acesta mai are in plan si amenajarea unui parc in curtea scolii, precum si montarea unor fantani arteziene. "Toate aceste lucrari fac parte dintr-un proiect mai mare, pentru care am alocat din bugetul local 250.000 de lei", a mai spus el.
Edilul spera ca Primaria Maruntei sa acceseze fonduri structurale, in baza masurii 322, insa Becheanu se plange ca bugetul local este prea sarac si ca nu au de unde sa plateasca studiile de fezabilitate pentru investitiile dorite. "Avem in plan sa accesam bani pentru infiintarea retelelor de canalizare, apa si betonare in satul Maruntei. Valoarea proiectului este de cinci-sase milioane de lei, dar nu avem bani ca sa platim studiile de fezabilitate", a explicat primarul.