Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) are, incepand cu data de 1 februarie, un nou director executiv, in urma demisiei Victoriei Movileanu din functia detinuta pana la acea data. Conducerea interimara a institutiei, pana la organizarea concursului pentru ocuparea acestei functii, este asigurata de Carmen Tofan, fost director executiv adjunct al AJOFM.

Victoria Movileanu a fost numita, la 1 februarie, director executiv adjunct al institutiei, aceasta dandu-si demisia din postul ocupat in ultimii doi ani din motive de sanatate. Potrivit informatiilor pe care le detinem, acesta nu este singurul motiv care a determinat rocada la sefia institutiei, nefiind o noutate faptul ca la nivel central se doreste de luni de zile, de catre sefii PNL, dupa ruperea aliantei DA, schimbarea directorilor institutiilor publice care sunt membri ai PD-L sau au fost desemnati in functiile de conducere de acest partid.

Astfel, se pare ca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, cat si presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), ambii membri ai PNL, ar fi facut in ultima perioada unele presiuni pentru schimbarea directorului executiv al AJOFM Galati, care era membru al PD-L, strategie care ar fi dat pana la urma rezultate. Paul Pacuraru sustine ca nu a incercat nimeni s-o schimbe pe Victoria Movileanu din motive politice, aceasta dandu-si demisia din motive de sanatate , in locul ei urmand sa fie numita o persoana, din cadrul PNL.

La ora actuala trei institutii publice importante din Galati sunt conduse de persoane desemnate din partea PD-L, si anume Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului (Mihai Turcu), Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (Olimpia Buzea) si Directia de Munca (Olimpia Ralea).