Sediul SC Olimpia SA Oradea, situat pe str. Simion Barnutiu, a fost scos la inchiriat. Pe cladire este afisat un anunt mare in care doritorii sunt invitati sa inchirieze spatii de diferite dimensiuni. Asta ne arata ca o alta fabrica de renume a municipiului s-a dus pe apa Crisului Repede.
De fapt, de pe site-ul AVAS, aflam ca, pe 8 februarie, a avut loc o oferta de vanzare prin licitatie publica a unor bunuri imobile proprietatea debitoarei SC Olimpia SA. Este vorba de cladiri (corp de fabricatie, cladire produse finite, centrala termica, atelier forja si magazie) si un teren de 8.481 m2, situat in Oradea, str. Simion Barnutiu, nr. 15, conform CF nr. 68746 a localitatii Oradea. Pretul a fost fixat la 3,95 milioane USD (fara TVA).
Garantia de participare la licitatie a reprezentat 30% din valoarea activelor scoase la licitatie si s-a depus sub una dintre urmatoarele forme: scrisoare de garantie bancara (model AVAS), in original, emisa de o banca romana sau de o banca straina, cu care o banca romana are relatii de corespondent, valabila 45 de zile de la data organizarii licitatiei.
Plata s-a facut prin virament: in lei - contul AVAS - RO61TREZ7005005XXX000133 deschis la Directia de Trezorerie Operativa a Municipiului Bucuresti; in USD - contul AVAS - RO36EXIM1010000088S1US16 deschis la EXIMBANK - Sucursala Municipiului Bucuresti.