Dupa ce a fost executata silit de Administratia Nationala "Apele Romane" pentru o datorie de peste 600.000 de lei, SC Apa Canal a avut ieri primul termen intr-un proces deschis de SC Electrocentrale, iar in curand va avea parte de acelasi tratament si din partea SC Electrica.

Situatie dificila a furnizorului de apa rece din oras, care incearca sa ajunga la zi cu plata datoriilor catre furnizorii de servicii. O parte dintre creditori si-au pierdut rabdarea si au trecut la executarea silita a SC Apa Canal, cum este cazul Administratiei Nationale "Apele Romane", care a scos din conturile societatii aproape 600.000 de lei. "Aveam proces in instanta si ne intelesesem cu privire la esalonarea datoriei, dar ei au trecut la executarea silita. Chiar si acum avem un cont blocat", ne-a declarat directorul SC Apa Canal, Marin Costel.

Problema o reprezinta onorariul executorului judecatoresc, care se ridica la 10.000 de lei si pe care conducerea furnizorului de apa rece intentioneaza sa o achite doar dupa ce va scapa de restul debitelor. "Ne vom folosi de toate caile de atac legale pentru a contesta plata acestei sume. Noi ne-am exprimat intentia de a plati datoria. Nu era nevoie sa se treaca la executarea noastra silita si cu atat mai mult sa achitam atatia bani catre executorul judecatoresc", a precizat seful Apa Canal.

Tinand cont de faptul ca debitele ramase de achitat se ridica la 20.000.000 de lei, va mai trece ceva timp pana cand executorul judecatoresc isi va primi banii.

Coada la achitarea debitelor

Cum un necaz nu vine niciodata singur, societatea Apa Canal a avut ieri prima infatisare la Tribunalul Galati intr-un nou proces deschis de SC Electrocentrale pentru plata unei datorii de aproape 800.000 de lei in contul energiei termice furnizate. La rand urmeaza SC Electrica, care a notificat furnizorul de apa rece ca va proceda la recuperarea unui debit de 4.600.000 de lei tot pe calea justitiei.

"Vom incerca sa stabilim o plata esalonata a datoriei, pentru ca altfel nu se poate. O sa vedem cum o sa procedam pentru ca am primit o notificare si din partea Electrica, care ne anunta ca intentioneaza sa ne dea in judecata pentru plata debitului", sustine Marin Costel.

Cert este ca prima pe lista la achitarea datoriilor este Directia Generala a Finantelor Publice Galati, in contul careia Apa Canal mai are de achitat 500.000 de lei, dupa ce a platit anterior alte 4.000.000 de lei cu titlu de TVA.