Compania saudita Al Arrab a anuntat ca vrea sa transforme Electroputere Craiova intr-o companie de talie mondiala in productia de sisteme electrice si transporturi.
Ca urmare a anuntului, cotatia actiunilor Electroputere a crescut ieri, pentru a treia zi consecutiv, cu circa 15%.
De altfel, titlurile Electroputere au inregistrat si marti, si miercuri cresteri consecutive de 14,98% si respectiv 14,79%, dupa ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca firma saudita Al Arrab a depus cea mai buna oferta pentru preluarea companiei. Al Arrab si partenerii sai s-au angajat ca vor mentine obiectul de activitate al Uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova vor fi in mare parte exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro.
Potrivit Al Arrab, numarul de angajati la Electroputere va fi mentinut, in principiu, la nivelul actual. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca firma din Arabia Saudita va plati statului 2,3 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% dintre actiuni, va asigura un capital de lucru de 37 de milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 de milioane de euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 de milioane de euro. (M.C.I.)