Municipalitatea botosaneana a cheltuit in acest an aproximativ sase milioane de lei pentru plombari asfaltice, covoare asfaltice, amenajare parcari, cai de acces si trotuare in ansambluri de locuinte. Viceprimarul Florin Ghiorghita a explicat ca mai exista un disponibil de 340.000 de lei, dar nu a exclus posibilitatea ca printr-o rectificare bugetara sa se ajunga la sapte milioane de lei cheltuite pentru lucrari la strazi si locuri de parcare.
In acest an au fost amenajate 1.098 de locuri de parcare, iar numarul lor va creste pana la finele anului la aproximativ 1.300. Cele mai multe locuri de parcare, 243, au fost executate in Ansamblul Stejari, zona cuprinsa intre strazile Petru Rares, Gheorghe Filipescu si Nicolae Grigorescu. Alte 178 de noi locuri de parcare au fost realizate in zona cuprinsa intre strazile Tudor Vladimirescu, Savenilor si Parcul Tineretului, dar si in spatele blocurilor de pe strada Tudor Vladimirescu. Acestora li se adauga inca 169 de locuri in zona Grivita, cuprinsa intre Aleea Grivita, strada Barbu Lazareanu si punctul termic Grivita. 101 locuri au fost amenajate in Ansamblul Teodor Calimachi, la care se adauga alte locuri in diferite zone ale municipiului. Dintr-o situatie intocmita de Directia Edilitare din cadrul primariei reiese ca pentru amenajarea de parcari, cai de acces si trotuare in ansambluri de locuinte s-au cheltuit 2,019 milioane lei. In Botosani sunt peste 8.000 de locuri de parcare.

Strazi reabilitate in interiorul cartierelor

Rapoartele oficiale mentioneaza ca pentru reparatii strazi prin turnarea de covoare asfaltice s-au cheltuit 2,55 milioane lei. S-a intervenit cu astfel de lucrari pe strazile IC Bratianu, Ocolitor Pacea, Manolesti Deal, Savenilor, Calugareni, Prieteniei, Victoriei, Sermisegetusa, Penes Curcanu, Aleea General Gheorghe Avramescu si Hatman Arbore.
Reparatiile prin plombari asfaltice au presupus un efort financiar de 259.394 de lei. Potrivit celor precizate de viceprimarul Florin Ghiorghita, de la data intocmirii situatiei au mai fost efectuate alte lucrari care inca nu au fost facturate.