Afaceristul gorjean Constantin Bucloiu a tepuit prin intermediul unor parteneri de afaceri, pe care i-a folosit drept paravan, sase societati comerciale din tara, prejudiciul estimat de politisti fiind de peste doua miliarde de lei vechi.

Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj a finalizat ancheta in dosarul in care afaceristul Constantin Bucloiu este cercetat pentru inselaciune si complicitate la infractiunea de inselaciune. In urma investigatiilor efectuate si a audierii principalilor martori, anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri gorjean, de 40 de ani, a tras tepe la sase societati din Olt, Bucuresti, Hunedoara, Timis si Resita. Modul de lucru a fost pe cat de simplu pe atat de eficient, in plasa teparului intrand in general firme care au ca obiect de activitate producerea sau comertul materialelor de constructie sau a diferitelor subansamble de utilaje. Constantin Bucloiu a si fost arestat pe o perioada de zece zile, in urma cu o luna, dupa ce s-a descoperit ca a achizitionat si valorificat, in numele unei firme din comuna Balesti, centuri de siguranta in valoare de 300 de milioane de lei vechi.

Eficient in tepe

Conform referatului de terminare a urmaririi penale, in care politistii fac propunerea de trimitere in judecata pentru Constantin Bucloiu, in perioada octombrie 2004 - februarie 2005, teparul i-a ajutat pe Alexandru Cioroianu si pe Constantin Stroe sa vanda marfuri de peste doua miliarde de lei vechi. Toate tranzactiile au fost facute in conditiile in care afaceristul stia ca pentru achizitionarea produselor se emisesera file cec fara acoperire in banca. Aceeasi propunere de trimitere in judecata a fost facuta de politistii de la Serviciul Cercetari Penale si pentru Alexandru Cioroianu, unul dintre partenerii de afaceri ai teparului. Cioroianu este acuzat de inselaciune si evaziune fiscala. O parte dintre marfurile cumparate de la firme din tara au fost revandute sub pretul la care fusesera achizitionate. Societatile care au fost implicate in achizitionarea de diferite produse sunt SC EUROSIGMA SRL din Balanesti si SC GENERAL CONSULTING MEDIA SRL din Targu Jiu, la ambele aparand ca administrator Alexandru Cioroianu.

Tepuitii au depus plangeri

Ceea ce era cumparat prin inselaciune cu file cec era vandut, in urma interventiilor lui Constantin Bucloiu, societatii PRETENDO SRL din Targu Jiu. De la SC METAL 2000 SRL Slatina au fost cumparate profile de aluminiu si accesorii in valoare de peste 384 de milioane de lei, iar de la SC ACTUAL TRADING SRL Bucuresti, 20 de aparate de aer conditionat de aproape 300 de milioane de lei vechi. Marfuri au mai fost achizitionate si de la SC ALTERNATIV SRL Slatina (peste 600 de milioane de lei vechi), SC MECANICA POIANA RUSCA SA Hunedoara (role de buldozer de peste 136 de milioane de lei vechi), SC GENISA IMPEX SRL Zalau, punct de lucru Timisoara, (anvelope de peste 138 de milioane de lei vechi). De la SC ELVEST GROUP SRL Resita au fost cumparate salopete. Toate firmele tepuite s-au constituit parti civile in dosar, cerand sa fie despagubite. Dosarul a fost trimis spre solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.