Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au dat amenzi in valoare de 16.000 de lei vanzatorilor de peste care nu au respectat regulile unui comert civilizat. Verificarile au precedat Duminica Floriilor, zi in care a avut loc si Festivalul Scumbiei. Cea mai grava dintre abaterile intalnite de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor a fost lipsa documentelor de provenienta a marfii. De asemenea inspectorii au gasit peste marinat expirat, dar si icre ambalate cu eticheta rupta chiar in dreptul termenului de valabilitate. Nu a lipsit din peisaj nici pestele sarat sau marinat fara niciun fel de marcaj.

"Am mai gasit peste numit proaspat, dar care avea modificari organoleptice, peste congelat care nu avea pe eticheta nici numele importatorului, iar cele mai multe abateri le-am gasit pe parte informationala, cea mai grava fiind lipsa documentelor de provenienta a marfii. De asemenea produsele declarate proaspete trebuie sa aiba inscris un grad de prospetime, lucru pe care nu l-am vazut la multi dintre comercianti", a spus seful Inspectoratului Regional al Protectiei Consumatorilor, Marioara Gatej.

Amenzi de 16.000 de lei

Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Regional al Protectiei Consumatorilor, in timpul controlului au fost luati la bani marunti 11 agenti economici. "Vineri, 18 aprilie, a fost finalizat acest control. Am verificat 11 operatori economici si am dat 7 amenzi in valoare de 16.000 de lei. Precizez ca mai avem trei actiuni in curs de inchidere. De asemenea in timpul controlului am oprit temporar de la comercializare 637 de kilograme de peste, iar definitiv - 64 de kilograme de peste", a punctat Marioara Gatej.

Aceasta ne-a mai facut cunoscut si faptul ca Festivalul Scrumbiei a trecut fara niciun fel de incidente din punctul de vedere al Protectiei Consumatorilor. Actiunile de control in ceea ce priveste produsele din care se va gati pentru masa de Paste vor continua pana in penultima zi a Saptamanii Patimilor.