Gunoaiele din Banie vor fi de saptamana viitoare, in exclusivitate, la dispozitia serviciului de specialitate din cadrul primariei, dupa ce societatea concurenta a fost scoasa de pe piata.
Serviciul Public de Salubritatea (SPS) va detine, de saptamana viitoare, suprematia pe piata din Banie nu numai in acte, ci si pe teren. Rivalul acestuia, SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA, va parasi municipiul, dupa ce, mai bine de patru ani, a impartit acelasi teritoriu cu serviciul primariei. Decizia ca SPS sa devina unicul operator de salubritate a fost luata in urma cu un an, cand edilii au renuntat la ideea de a concesiona serviciul unui investitor. De atunci si pana in prezent, primaria a incercat sa puna la punct toate amanuntele pentru ca SPS sa devina lider local.
"Am avut mai multe intalniri cu cei de la RETIM pentru a stabili modul in care ii vom inlocui. Iesirea lor de pe piata nu va fi insa brusca, pentru a ne putea acomoda sa acoperim o portiune mai mare", a precizat Sorin Ciobanu, directorul serviciului.
Pentru a putea deservi de saptamana viitoare, cu succes, si zonele care intrau in atributia celor de la RETIM, respectiv cartierele Craiovita Noua, Nicolae Titulescu, George Enescu si strazile adiacente cartierelor Brestei si Catargiu, Salubritatea se intareste cu forte proaspete, dar si cu utilaje. In luna aprilie, probabil, serviciul va face angajari de personal calificat si necalificat pentru 50 de posturi, dupa cum a aratat directorul adjunct al SPS, Dan Petre.
Doua milioane de lei se duc pe dotari
Si la capitolul utilaje se fac investitii importante, urmand sa fie achizitionate cinci autocompactoare si un autocontainer, care totalizeaza aproximativ un milion de lei. Serviciul a facut deja licitatie pentru primele trei autocompactoare care urmeaza sa fie livrate la inceputul lui aprilie. Pe langa utilajele, Salubritatea mai are nevoie si de 8.000 de europubele si 250 de eurocontainere, care vor inghiti inca un milion de lei.
"Pana in mai, vom reusi sa ne integram in tot orasul. Speram sa nu avem probleme, desi angajatii nostri vor avea mai mult de lucru", a adaugat Dan Petre. Desi se vor face investitii importante, oficialii serviciului au dat asigurari ca, in perioada urmatoare, nu se pune inca problema unei majorari a taxei percepute pentru ridicarea gunoiului.
Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a apreciat ca va scadea si numarul reclamatiilor privind mizeria din zonele care vor fi preluate de SPS. "Societatea RETIM nu putea fi controlata la fel de bine ca serviciul care face parte din primarie. Una era sa le atragem lor atentia ca oamenii sunt nemultumiti cateodata de serviciile lor si alta este ca astfel de greseli sa fie facute de cei din SPS, care pot fi sanctionati", a concluzionat vicele.