Cei 270 de angajati ai societatii, care au revenit la locul de munca dupa ce au fost disponibilizati, vor primi salarii mai mari si, in premiera, tichete de masa.

270 dintre cei 441 de disponibilizati de la Menarom PEC SA au fost reincadrati in campul muncii, operatiunea urmand sa se finalizeze in cursul saptamanii viitoare. Unul dintre cei care au revenit ieri la locul de munca este liderul sindicatului, Viorel Ariton. "Azi (n.r. - ieri) este prima mea zi de munca dupa ce am fost disponibilizat. Pana la inceputul saptamanii viitoare se va termina reangajarea unui numar total de 270 dintre cei 441 de angajati care au fost disponibilizati, iar, daca va fi necesar, anul viitor se vor mai face angajari", ne-a declarat liderul sindicatului din cadrul societatii, Viorel Ariton.

Potrivit aceleiasi surse, salariile celor care au fost reangajati au fost majorate, in medie, cu 20%, respectiv cu un procent mai mare decat cel prevazut in actualul Contract Colectiv de Munca (CCM), care era de 15% incepand cu data de 1 octombrie. "Majorarea salariala acordata a fost mai mare decat cea prevazuta in CCM, fiind cuprinsa intre 15 si 40 la suta, pentru a-i determina astfel pe fostii angajati, care aveau experienta si calificare, sa se intoarca la locurile de munca si sa nu aleaga alta firma", ne-a mai precizat Viorel Ariton.

Salariatii primesc lunar cate un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata, acest lucru reprezentand o premiera in ultimii ani la nivelul societatii. Atunci cand Menarom se afla in proprietatea statului, angajatii nu au putut beneficia de acest drept deoarece societatea inregistra datorii catre bugetul statului.

Dupa o privatizare de acum cativa ani care s-a dovedit nereusita, trecerea Menarom in ograda firmei EuroPEC pare a fi, pentru inceput, o reusita.