BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) si-a lansat ieri, în mod oficial, operatiunile de economisire-creditare.
„BCR BpL este o banca cu destinatie locativa, în contextul în care 70% din populatia României are probleme locative“, a declarat Gabriel Dumitru, directorul Regional al BCR BpL Sud-Vest, care a explicat ca în prezent peste 38% din români sunt interesati de serviciile de economisire-creditare. Acestea presupun economisirea unei sume de bani, apoi obtinerea creditului dorit pentru renovarea unei locuinte - credite în lei cu dobânda fixa pe toata durata contractului, protejate de fluctuatiile valutare. Unul dintre motivele pentru care clientii apeleaza la acest sistem îl reprezinta prima de stat si celelalte facilitati fiscale, care ofera un randament efectiv al economisirii de pâna la 11,2% pe an.
„În primele 58 de zile de la lansarea BCR BpL, au fost încheiate peste 30.000 de contracte“, a spus Dumitru.

Concurs pentru locuri de joaca de 50.000 de lei

Lansarea oficiala a activitatii BCR BpL a avut loc simultan în sapte orase din România: Craiova, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Banca a marcat evenimentul lansând si „Olimpiada economisirii-creditarii“, ce consta în renovarea unei locuinte plasate într-un loc public (în Craiova este situata în parcarea real,- Hypermarket). Vizitatorii vor putea sa se implice în procesul de renovare pâna sâmbata, montând gresie, faianta, parchet si instalatii sanitare.
„Fiecare oras va beneficia de un premiu în valoare de 25.000 de lei pentru amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii. Câstigator va fi orasul care va avea cei mai multi locuitori implicati, putând sa-si dubleze premiul la 50.000 de lei“, se arata într-un comunicat emis de banca. Primii care au montat gresie si faianta au fost jurnalistii prezenti la eveniment, directorul regional al BCR BpL Sud-Vest si consilierul local Alexandru Gâdar.
Trei banci de economisire-creditare
Pe piata de profil, în afara de BCR Banca pentru Locuinte, mai exista doua banci de economisire-creditare: Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte.