Firmele de asigurari au inceput sezonul promotiilor la asigurarile de raspundere civila auto (RCA). Bianca Bombos RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba. Toti proprietarii de autovehicule trebuie, obligatoriu, sa incheie o asigurare de tip RCA si sa plateasca toate primele de asigurare aferente.
Se poate incheia contractul de asigurare RCA cu oricare dintre societatile de asigurare autorizate (Allianz-Tiriac Asigurari, Asiban, Asirom, Astra, BCR Asigurari, BT Asigurari, Generali, Omniasig, Unita, Ardaf, ABC Asigurari-Reasigurari, Asitrans, Interamerican, OTP). In cazul in care se cumpara un autovehicul nou, asigurarea RCA se poate incheia chiar la vanzator, iar, in cazul in care se achizitioneaza un autovehicul second-hand, trebuie incheiata propria asigurare RCA, intrucat cea facuta de proprietarul initial (vanzator) inceteaza in momentul intrarii in vigoare a contractului de vanzare-cumparare. Daca autovehiculul este dobandit in regim de leasing, obligatia incheierii RCA revine firmei de leasing. La incheierea contractului si plata primei de asigurare (tarifele de prime practicate difera de la o societate la alta), se va elibera o polita de asigurare care atesta plata primei si perioada de valabilitate, care poate fi de sase sau 12 luni.
Asitrans ofera tichete cadou celor care-si incheie asigurarea de tip RCA pana pe 25 noiembrie. Este vorba de tichete de tip ACCOR, care pot fi folosite pentru cumpararea oricarui produs dorit de la diverse magazine. Persoanele care isi vor face o asigurare RCA pana la sfarsitul anului, la Omniasig, vor avea posi- bilitatea sa incheie si o asigurare de locuinta cu doar 10 euro.
Polita de la Unita are o reducere de 10% pentru persoanele de sex feminin. Astfel, ele vor plati doar 211,48 lei, fata de 236,36 lei cat vor plati persoanele de sex masculin. La Asiban, reducerea de 10% este valabila pentru toate persoanele (indiferent de sex) care incheie o asigurare de tip RCA pe un an si o platesc intr-o singura transa.