Cu o investitie de circa doua milioane de euro, Grupul Carrefour a deschis ieri primul supermarket din Craiova, Carrefour Market. "Comercializam aproximativ 5.500 de articole din categoria produse proaspete, legume, fructe, lactate, branzeturi, carne, mezeluri, dar si produse nonalimentare (detergenti, cosmetice si articole de uz casnic). Suprafata de vanzare este de 700 de metri patrati", a declarat Ion Savescu, manager regional Carrefour Market.
Echipa Carrefour Market Craiova are 50 de angajati (in mare parte proveniti din randul somerilor), insa in timp s-ar putea mari considerabil. "Grupul intentioneaza sa mai deschida supermarketuri in circa patru locatii noi", a adaugat Savescu.
Carrefour Market este deschis de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 - 22.00, iar duminica, intre 8.00 si 18.00.

Aglomeratie inca de dimineata

Magazinul inaugurat ieri este cel de-al 22-lea supermarket Carrefour din Romania (si al doilea sub brandul Carrefour Market). Cu 20 de minute inainte de ora 8.00, zeci de persoane se stransesera in fata magazinului, pe strada Oltet, in asteptarea deschiderii. Unii s-au pozitionat chiar in fata usilor, pentru a fi siguri ca intra printre primii in supermarket si, pe masura ce se scurgeau minutele, au devenit tot mai nerabdatori. "Nu mai impingeti!", le-a strigat, la un moment dat, o doamna persoanelor care prinsesera un loc mai in spate. In jurul pranzului, la casele de marcat se formasera cozi destul de mari. La mare cautare au fost produsele care aveau afisate preturile promotionale (asa-numita "oferta-soc").
3.000 de supermarketuri in toata lumea
In Romania, in afara de cele 22 de supermarketuri, grupul Carrefour detine si 23 de hipermarketuri. La nivel mondial, Grupul Carrefour are aproximativ 3.000 de supermarketuri si peste 1.300 de hipermarketuri.