Incepind din aceasta luna Romtelecom a redus numarul tipurilor de abonamente de la sapte la patru.

Odata cu modificarea tarifelor si a reducerii numarului abonamentelor de la sapte la patru, minutele incluse in abonament vor putea fi folosite pentru convorbiri nationale in reteaua Romtelecom, indiferent de ora si destinatie. De asemenea Romtelecom introduce versiunea 1 eurocent pe minut cu doua ore mai mult in fiecare zi si in tot weekend-ul. Intervalul "in afara orelor de virf" creste cu doua ore, incepind cu ora 18.00, in loc de ora 20.00. Aceasta inseamna ca de la ora 18.00 la ora 8.00 dimineata clientii pot vorbi local mai ieftin, la cel mai mic tarif al companiei, 1 eurocent pe minut. In plus tarifele pentru convorbiri locale si interjudetene scad cu 6,9%, respectiv 7,4% in orele de virf, iar tarifele pentru convorbirile catre retelele de telefonie mobila se reduc cu 3,6%. Clientii persoane juridice vor beneficia de o reducere suplimentara, de 10%, pentru apelurile internationale.

Abonament nou

Clientii pot alege un nou abonament, cu 200 de minute nationale incluse. Toti clientii vor fi transferati la unul dintre noile abonamente ale Romtelecom - Confort Standard - fara minute incluse sau Confort 50 - cu 50 de minute incluse. Orice persoana poate solicita schimbarea tipului de abonament prin apel gratuit la 930 sau in magazinele Romtelecom. Totodata, din data de 15 august, clientii vor avea posibilitatea sa aleaga noul abonament Confort 200, de 10 euro pe luna, care include 200 de minute care pot fi folosite pentru apeluri nationale, in reteaua Romtelecom, la orice ora, fie ca este vorba de apeluri locale sau interjudetene.

Preturi mai mici

Noile abonamente au urmatorile valori: Confort Standard (fara minute incluse) - 6,90 euro/luna - linie individuala si 6 euro/luna - linie cuplata; Confort 50 (50 de minute) - 7,80 euro/luna - linie individuala, 6,9 euro/luna - linie cuplata; Confort 200 - 10 euro/luna - linie individuala, 9,10 euro/luna - linie cuplata. Tarifele noi practicate sint urmatoarele: tarif local - 2,70 eurocenti/minut, in orele de virf si 1 eurocent/minut in afara orelor de virf; tarif interjudetean - 5 eurocenti/minut in orele de virf si 4 eurocenti/minut in afara orelor de virf. Abonamentul social este inlocuit cu o reducere sociala de 2 euro la abonamentul Confort Standard, acordata automat numai persoanelor eligibile. Aproximativ 150.000 de persoane cu venituri mici, intre care se regasesc si cei care au avut anterior abonamentul social, vor beneficia de aceasta oferta. Spre deosebire de vechiul abonament social, aceasta solutie va permite beneficiarilor efectuarea de apeluri si catre alte numere decit cele de urgenta.