Romtelecom pregateste lansarea unui nou serviciu de televiziune prin satelit. Potrivit unui comunicat de presa transmis de biroul de relatii cu presa al companiei, acest serviciu va fi pus la dispozitia clientilor la inceputul anului viitor, avand o calitate exceptionala si preturi competitive.
Aceasta decizie a fost luata pe fondul strategiei Romtelecom pentru extinderea portofoliului de produse si servicii.
"Piata serviciilor de comunicatii electronice se transforma, iar evolutia tehnologica ne permite sa furnizam servicii integrate, respectiv telefonie, internet si TV", se arata intr-o declaratie a directorului executiv pentru operatiuni al companiei, Georgios Argentopoulos. Totodata, el a adaugat ca Romtelecom se va concentra tot mai mult pe furnizarea de continut, brandul companiei devenind de multiservicii si chiar de multitehnologii.
Surse de pe piata telefoniei fixe sustin insa ca Romtelecom a hotarat sa intre in segmentul serviciilor de televiziune prin satelit si din cauza reducerii veniturilor din activitatea de baza a companiei - telefonia fixa. Potrivit rezultatelor financiare anuntate de trustul OTE - actionar majoritar la Romtelecom - compania a incheiat primul semestru al acestui an cu un venit de 440 de milioane de euro, cu 5,9 la suta mai mic decat cel inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2005. In acelasi timp, profitul net al companiei a scazut cu 75,6 la suta, din cauza pierderilor inregistrate in al doilea semestru al acestui an. Trustul OTE sustine ca scaderea venitului Romtelecom se datoreaza diminuarii cu 9,9 la suta a numarului de linii telefonice, acesta ajungand la 3,77 milioane, precum si reducerii traficului pe segmentul abonatilor persoane fizice si juridice, in urma intensificarii concurentei din partea operatorilor de cablu TV.