Rompetrol a pus in functiune pe 25 octombrie patru statii mobile pe autostrada Bucuresti-Cernavoda, care urmeaza sa fie inlocuite cu statii fixe, iar investitia companiei petroliere pentru ambele tipuri de benzinarii totalizeaza 8,58 milioane euro. Rompetrol Downstream opereaza pe autostrada Bucuresti-Cernavoda patru statii mobile, din care doua unitati sunt aferente lotului 3, pe ambele sensuri de mers, la kilometrul 88, iar celelalte doua apartin lotului 5, pe ambele sensuri de mers, la kilometrul 139. Statiile au fost instalate si au devenit operationale la 25 octombrie, dupa receptionarea acestora de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). "Conform caietului de sarcini elaborat de CNADNR, Rompetrol a amplasat cate o statie de distributie mobila pe fiecare locatie pana la finalizarea constructiei statiilor fixe, asadar, nu vom mai amplasa alte benzinarii mobile pe autostrada Bucuresti-Cernavoda", au declarat luni reprezentantii companiei.
Statiile mobile Expres vor fi utilizate pana la punerea in functiune a benzinariilor Rompetrol, al caror termen de finalizare este de 105 de zile de la emiterea Ordinului de incepere a lucrarilor din partea CNADNR, potrivit companiei petroliere.
Ministerul Transporturilor a selectat la inceputul lunii iulie companiile OMV, Rompetrol si Petrom pentru constructia celor zece benzinarii de pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda, primele doua companii mentionate urmand sa opereze cate patru statii, iar Petrom doua.