Ring informeaza : Ministerul Muncii a decis majorarea plafonului de acordare a ajutoarelor pentru incalzire in sezonul rece

Sebastian Lazaroiu, ministrul muncii, a prezentat, ieri, proiectul de lege pentru acordarea ajutoarelor de incalzire pentru sezonul rece ce incepe pe 1 noiembrie. In comparatie cu proiectul de anul trecut, plafonul de acordarea a fost ridicat in cazul familiilor racordate la CET-uri. Anul acesta, beneficiaza de ajutor si familiile unde venitul mediu pe membru este intre 615 si 786 de lei. Totodata, a fost majorat si pragul pentru persoanele care locuiesc singure, de la 786 la 1.082 de lei. Cele doua noi categorii vor primi o compensatie de 5% la factura de energie termica. Pentru familiile in cadrul carora venitul mediu este sub 615 lei, ajutoarele vor fi acordate ca si anul trecut. Potrivit ministrului, odata cu majorarea plafonului a crescut si numarul familiilor ce vor primi ajutoare. Daca in sezonul rece precedent, numarul acestora era de aproximativ 200.000, anul acesta 330.000 de familii vor beneficia de ajutorul acordat de Ministerul Muncii.

Facturi mai mari
Chiar daca numarul de persoane care beneficiaza de ajutoare de la stat a crescut, majoritatea romanilor vor plati mai mult in acest sezon rece la factura de energie termica. Acest lucru se datoreaza faptului ca, din acest an, guvernul nu va mai acorda subventii la incalzire.

Gigacaloria, scumpita in Bucuresti
Locuitorii Capitalei vor plati in sezonul rece cu pana la 45 de lei mai mult pentru fiecare gigacalorie consumata. Cresterea de aproximativ 36% se datoreaza deciziei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de majorare a pretului de facturare a energiei termice de la 124 la 169 de lei.

1,4 milioane de familii din Romania sunt racordate la CET-uri