Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, va pune in aplicare programele strategice privind Tehnologiile Societatii Informationale.
El mentioneaza, intr-un interviu acordat AMOS News, ca obiectivul principal al MCSI este micsorarea timpului necesar cetateanului de a accesa informatiile de interes public.
"Intr-un concept integrat, prioritatea noastra generala are scopul de a atinge obiectivul final al oferirii catre cetatenii romani oriunde in tara dar nu numai, a posibilitatii de a accesa informatiile publice si a obtine orice document, instantaneu. La nivel mondial si European, domeniul TIC este considerat ca unul dintre cele mai eficiente si practice mijloace pentru a reduce efectele curente ale crizei globale.
Astazi, este important sa gasim solutii pentru propriile noastre probleme cauzate de criza utilizand avantajele importante aduse de Tehnologiile Societatii Informationale si a crea locuri de munca", afirma ministrul Sandu.
Gabriel Sandu mai afirma ca, pana la sfarsitul acestui an, se va incepe implementarea Strategiei Nationale "Romania Digitala - eStrategie pentru o Societate Informationala", care promoveaza 14 directii de actiune.
"Directiile de actiune mentionate se materializeaza in tot atatea strategii pe care ministerul comunicatiilor le va promova. Acestea sunt: Strategia de trecere de la analogic la digital; Strategia nationala pentru serviciul universal; Strategia de Broadband; Strategia de e-Incluziune; Strategia Directiva Servicii - Crearea Punctului Unic de contact; Strategia de interoperabilitate; Strategia pentru IT; Strategia de spectru; Strategia Administratie publica minimala; Strategia nationala Domenii.ro si Domenii.eu; Strategia Telecomunicatii; Strategia Cyber Crime; Strategia e-Romania; Strategia pentru serviciile postale", mai sustine ministrul Comunicatiilor.