Desi anul acesta preturile serviciilor turistice sunt cu aproximativ 10% mai mari ca anul trecut, romanii se inghesuie deja sa-si cumpere vacante de Sarbatori si pentru sezonul estival.
Si cum turismul rural este la mare cautare, Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) isi prezinta oferta de Paste la preturi destul de variate, care sa acopere toate exigentele. Spre exemplu, ANTREC Brasov ofera posibilitatea de a petrece un Paste traditional, amatorii putand participa la pregatirea bucatelor si la vopsitul oualor, lectii gratuite date de gazde. Mai mult chiar, orasenii se pot delecta intr-o plimbare de agrement cu caruta pentru un tarif de 150.000 de lei de persoana (15 lei noi). In ceea ce priveste conditiile de cazare, o persoana va plati pentru o camera complet dotata 2,2 milioane de lei (220 lei noi) in perioada 30 aprilie - 2 mai. Tariful include masa festiva de Paste si este valabil atat in pensiuni turistice, cat si in demipensiuni (micul-dejun si cina incluse). Un pret putin mai scazut se va plati in Gorj, unde o persoana trebuie sa achite 1.360.000 lei pentru doua nopti si 1.860.000 de lei pentru trei nopti, conditiile de cazare fiind aproximativ aceleasi. Ca un avantaj, Gorjul are pensiunile strategic amplasate, in apropierea manastirii Tismana.
Pentru cei care iubesc Rucarul, Valea Ursului sau Corbeni, aici este practicat un singut pret pentru trei nopti, respectiv 2,5 milioane de lei de persoana, cu pachet de servicii complet in gospodarii taranesti tip vila de 2 sau 3 margarete.

Luati lumina de la malul marii!

Anul acesta Pastele este la 1 Mai. Desigur ca nici in acest an pachetele speciale de servicii, cu pensiuni complete pentru aceasta perioada, nu prea coincid cu buzunarele studentilor, care vor prefera, din nou, sa se buluceasca intr-o camera privata la un pret aproape simbolic. Cei mai multi vor prefera, bineinteles, Vama si 2 Mai. Pentru cei cu dare de mana, hotelurile de 4 stele reprezinta o alegere tentanta. Astfel, un pachet de trei nopti cu pesiune completa intr-o camera de lux costa intre 6,5 si 7,7 milioane de lei pentru doua persoane.
Potrivit ofertelor agentiilor prezente la targ, hotelurile de doua - trei stele din Mamaia au preturi mai mici, cuprinse intre 1,5 milioane de lei si 5,5 milioane de lei, pentru sase sau sapte nopti de cazare, cu mic-dejun. In Neptun, tarifele se mentin in jurul valorii de 2 - 3,5 milioane de lei la doua stele, la fel ca si in cazul hotelurilor din Eforie Nord.

La vara, Litoralul va fi mai scump cu 10%

Reprezentantii agentiilor de turism prezente la targ sunt de parere ca o vacanta pe litoralul romanesc va costa, in aceasta vara, cu circa 10% mai mult fata de anul trecut, in lei, in timp ce tarifele in euro la sejururile externe vor ramane la un nivel similar celui din 2004. In privinta Deltei, oferta este destul de diversificata. Potentialii clienti trebuie sa plateasca pentru 5 zile, la categoria doua margarete, 1.290.000 de lei sau 1.590.000 de lei in functie de conditii. Pachetul include mic-dejun si o excursie cu barca in Delta Dunarii.
Si pentru ca ne-au obisnuit deja, turcii ne ofera si anul acesta sejururi la preturi concurente cu cele de pe la noi. Pastele la Istanbul este chiar mai ieftin decat cel de la noi. Oferta, valabila doar in perioada Sarbatorilor Pascale, ajunge la 199 de euro plus 1,2 milioane de lei pentru o persoana. In acest pret sunt incluse 5 nopti cu mic-dejun la hotel de 4 stele, transport cu autocarul, precum si vizite la cateva biserici. In plus, seara sfanta de Inviere va avea loc la Biserica romaneasca. Pana cand Targul National de Turism isi inchide portile mai sunt trei zile, perioada in care vizitatorii se pot decide unde sa-si petreaca vacanta.

FOTO: Pastele si 1 Mai la “2 Mai“