Mai sunt sapte zile pana la termenul-limita de depunere a declaratiilor fiscale pentru 2005.
Referitor la depunerea declaratiei speciale privind veniturile realizate in anul fiscal 2005, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste care sunt contribuabilii, persoane fizice romane cu domiciliul in Romania care au obligatia de a completa si de a depune "Declaratia speciala privind veniturile realizate", formularul 200, la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi au domiciliul.
Astfel, toti cetatenii care au obtinut in 2005 venituri comerciale (inclusiv venituri in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, venituri in baza contractelor civile), venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, cum ar fi inchirieri de imobile, arenda, venituri din activitati agricole si castiguri din transferul titlurilor de valoare au obligatia de a depune formularul 200.
In cazul contribuabililor care au doar venituri din salarii sau asimilate acestora, venituri din pensii, veniturile nete determinate pe baza de norme de venit, dividende, venituri din dobanzi, venituri din premii si din jocuri de noroc sau alte venituri din alte surse a caror impunere este finala, nu au obligatia de a depune declaratiile pe venit.
ANAF mai informeaza pe toti contribuabilii care nu au primit prin posta plicul cu declaratia de venit, formularul 200, ca trebuie sa solicite formularele de declaratie de la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau sa le listeze accesand adresa de Internet a institutiei. (D.E.)