Rata de penetrare a accesului la Internet in banda larga a atins un nivel de 5,5% la sfarsitul lui iunie, numarul conexiunilor ajungand la 1,18 milioane.
Aceasta cifra reprezinta o crestere cu 57,7% fata de sfarsitul lui 2005, Romania avand cea mai mare rata de penetrare a accesului la Internet in banda larga din Europa de Sud-Est, mult peste media regiunii, a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Georgescu. El a adaugat ca la sfarsitul primului semestru numarul conexiunilor dedicate accesului la Internet era de 800.000, din care legaturile prin cablu coaxial au o pondere de 42%.
Presedintele ANRC a amintit ca telefonia mobila are 14,9 milioane de clienti, respectiv 68,8% din totalul populatiei. In ceea ce priveste serviciile de telefonie fixa, acestea sunt disponibile la nivel national prin 4,42 milioane de linii, din care furnizorii alternativi au o pondere de 14,7%, in crestere fata de 9,9% la sfarsitul lui 2005.
In decembrie se anticipeaza ca furnizorii alternativi vor ajunge la o cota de piata de aproximativ 20%. Piata telecomunicatiilor va ajunge la patru miliarde de euro in acest an, fata de trei cat a fost anul trecut. (S.N.)