De la inceputul anului trecut si pana in prezent, au fost efectuate peste 11 milioane de tranzactii prin instrumente de plata cu acces la distanta, valoarea tranzactiilor fiind de peste 1.180 de mii de miliarde, iar a celor in valuta de 15 miliarde de euro, potrivit No-cash.
In primele trei trimestre ale lui 2004, s-au efectuat peste 5,5 milioane de tranzactii prin instrumente de plata cu acces la distanta, iar utilizatorii au fost peste 85.000.
Valoarea tranzactiilor in lei a depasit 700 de mii de miliarde de lei, iar a celor in valuta 6,9 miliarde de euro. In aceeasi perioada din 2003, valoarea tranzactiilor in lei a depasit 483 de mii de miliarde de lei, iar a celor in valuta 8 miliarde de euro.
In prezent, in Romania, sunt 23 de banci care ofera 31 de instrumente de plata cu acces la distanta, auditate din punct de vedere al securitatii sistemelor informatice. Exista doua solutii de plata la distanta prin intermediul telefonului mobil, asa-numitele solutii de tip Mobile Banking, si 12 solutii de Home Banking.