Vicepresedintele grupului rus Gazprom, Alexander Medvedev, se va afla la jumatatea lui mai in Romania, discutiile cu autoritatile romane vizand, printre altele, depozitul de gaze naturale de la Roman-Margineni si realizarea unei societati mixte pentru livrarile de gaze naturale pe piata romaneasca.
"Am primit o scrisoare prin care (reprezentantii Gazprom - n. red.) puneau cateva intrebari legate de depozitul de la Roman-Margineni. Probabil acesta este unul dintre subiectele pe care dansii doresc sa-l abordeze.
In egala masura, din punctul meu de vedere, doresc sa abordez un vechi acord, semnat intre Romania si Rusia in 1996 si care vizeaza colaborarea in sectorul gazelor naturale, inclusiv problema constituirii unei societati mixte romano-ruse, cu scop comercial, pentru livrarea de gaze naturale", a declarat ieri Codrut ßeres, ministrul Economiei si Comertului.
Romania nu cumpara in acest moment direct gaze naturale de pe piata rusa, ci acestea sunt livrate printr-un intermediar numit WIEH, un consortiu al companiilor Gazprom si Wintershall, fiecare companie detinand jumatate din actiuni.