AmosNews: Lucrarile pentru statiile de metrou Vladimirescu si Argesului sunt in plina desfasurare

Cu atat mai mult, cu cat a venit si confirmarea ca se vor realiza din fonduri europene nerambursabile

Lucrarile pe santierul magistralei 5 de metrou, care face legatura intre cartierul Drumul Taberei si centrul Bucurestiului, continua in aceasta perioada, anunta site-ul oficial al proiectului.
Astfel, la statia Tudor Vladimirescu, se lucreaza la interior, inclusiv in vestibul, in timp ce la statia Valea Argesului se desfasoara mai multe lucrari de suprafata, la viitorul planseu.
Primul tronson al magistralei 5 de metrou, care face legatura intre Drumul Taberei si Universitate, va avea o lungime de 6,2 kilometri si va numara 10 statii: Eroilor, Academia Militara, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomitei, Valea Argesului si Raul Doamnei.
Luna trecuta s-au facut lucrari la racordul spre statia Romancierilor si s-a demarat finalizarea lucrarilor la planseul superior al statiei Orizont.
La inceputul lunii august, au fost publicate primele fotografii din depoul de metrou Valea Ialomitei, de pe Magistrala 5. La depoul de la Valea Ialomitei vor stationa cele 21 de garnituri de metrou ce vor circula intre Eroilor si Raul Doamnei.
De asemenea, a fost realizata si prima turnare de planseu la statia Romancierilor.
In urma cu aproape o saptamana, Ministerul Transporturilor a primit confirmarea ca Metroul de Drumul Taberei a fost inclus in Programul Operational Sectorial pe Transport si va primi fonduri europene nerambursabile.
Odata proiectul inclus pe POS-T (Programul Operational Sectorial pe Transport), statul poate finanta direct lucrarile, urmand sa-si deconteze banii de la UE.
Potrivit directorului Metrorex, frezele sunt deja in pamant la Academia Militara. De acolo incepe saparea tunelului spre Drumul Taberei. Nu se va lucra concomitent. Prima freza sapa timp de doua saptamani dupa care se opreste si-i urmeaza a doua.
In total, este vorba de 4 miliarde de euro ce ar putea fi accesati, daca autoritatile romane isi vor face treaba asa cum trebuie.