Partidul National Liberal va face toate demersurile pe care le are la dispozitie, ca formatiune de opozitie, pentru a impiedica transformarea in norme legale a intentiilor actualei puteri de restrangere a libertatii presei, se arată intr-un comunicat de presa al PNL, pe care in puteti citi in continuare.
"Reprezentantii Partidului National Liberal din Comisiile de Aparare ale Parlamentului au propus, marti, 19 octombrie 2010, eliminarea din textul Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei a referintelor care includ mass-media in categoria de vulnerabilitati la adresa securitatii statului, insa propunerea a fost respinsa.
In consecinta, senatorii si deputatii PNL s-au retras de la dezbaterile din Comisiile de Aparare pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei. Parlamentarii PNL isi mentin, insa, pozitia si vor cere in Parlament respingerea acestui document.
PNL apreciaza ca actiunea actualei guvernari reprezinta un atentat la adresa unei valori fundamentale a oricarei societati libere si democratice: libertatea presei".