"Romania este in prezent ¥ara Fagaduintei pentru investitorii straini, iar in nici 50 de zile aceasta tara a fagaduintei va fi membra a UE si zona-tinta 1", a declarat un cunoscut om de afaceri austriac, citat de "Die Presse" si preluat de Deutsche Welle.
In opinia investitorului austriac, in prezent, in Romania, "fiecare a treia investitie are loc cu bani austrieci, iar 130.000 de romani au un sef austriac". Totusi, omul de afaceri atrage atentia ca s-au amanat proiecte grele in domeniul constructiilor din lipsa fortei de munca, dar aceasta problema ar putea fi remediata cu ajutorul muncitorilor calificati austrieci.
Publicatia "Die Presse" a publicat recent un articol despre investitiile austriece in Romania, cu titlul "In vestul salbatic est-european: Cautatorii de aur austrieci in Romania". In articol se arata ca investitorii aus-trieci sunt coproprietari a 4.000 de firme romanesti si se dau ca exemple sucursalele romanesti ale unor mari companii austriece precum bancile Raiffeisen, Bank Austria Creditanstalt, Erste Bank, Volksbank, dar si Petrom. (Mugur Cosmin)