Romania ocupa locul 24 intr-un clasament al celor mai bune locatii pentru investitii straine (offshoring) din lume, se arata intr-un studiu realizat de o firma de consultanta si audit.
Daca alte tari din regiune au alunecat in clasamentul din acest an, in privinta gradului de atractivitate, Romania, alaturi de Bulgaria si Slovacia, se afla printre debutantii-surpriza ai clasamentului din acest an, gratie unui climat considerat atragator pentru investitori.
Referindu-se la tarile din Europa Centrala si de Est, studiul subliniaza faptul ca o serie de tari precum Cehia, Ungaria si Polonia, care in anii anteriori au obtinut un scor ridicat in clasamentul destinatiilor pentru offshoring, au inregistrat o scadere a atractivitatii in acest an.
Dintre facilitatile oferite de Romania pentru investitorii straini amintim reducerea contributiei de 5% pentru bugetul asigurarilor pentru somaj, dreptul de a deduce o cota suplimentara de 20% din valoarea investitiilor directe, scutirea de la plata taxelor vamale pentru importurile de utilaje tehnologice si dreptul de a transfera profiturile integral in strainatate. (M.C.I.)