Infobrasov.net informeaza: Camioane noi de la Roman Brasov
Roman Brasov are in plan construirea a doua noi generatii de vehicule grele, cu o capacitate de 32 tone si 60 de tone, programate sa intre in productie la finalul acestui an, a declarat Carol Rugacs, directorul general al constructorului de autocamioane, informeaza Ziarul Financiar.
Roman a produs 42 de vehicule in primul semestru, fata de sase in perioada similara din 2010. Constructorul a livrat 80 de vehicule in acest an, de aproape trei ori mai mult comparativ cu primele sase luni ale anului trecut.
Cele mai noi modele de camioane construite de uzina de la Brasov au intrat in productie cu cinci ani in urma.
Rugacs a precizat ca noile camioane pot fi adaptate la multiple tipuri de transport si lucrari.
Printre vehiculele grele produse pe platoforma Roman se numara basculante de pana la 25 tone, autotractoare (pana la 35 tone), betoniere (pana la 29 tone), remorchere (pana la 40 tone), vehicule pentru industia petroliera (pana la 57 tone) si autocamioane forestiere (14 tone).
Roman Brasov este controlat din anul 2004 de omul de afaceri Ioan Neculaie, care detine si Prescon Group, societate ce cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de constructii, al transporturilor rutiere si din industria hoteliera.