Dupa ce a slujit ani la rand la Realitatea TV, al carei patron a fost arestat, jurnalistul Robert Turcescu schimba stapanul. El va realiza, din aceasta toamna, emisiunea 100% la B1 TV, pe baza unui contract semnat intre casa lui de productie si firma care detine pachetul majoritar la postul TV, a spus el, luni pentru HotNews.ro.
Turcescu a spus ca "100% este un brand pe care eu l-am lansat in 2003, nu are legatura cu Realitatea TV decat in masura in care a inceput acolo. Nici nu cred ca vor exista obiectii din partea celor de la Realitatea. De altfel, 100% nu este o expresie atat de incarcata de originalitate incat sa existe discutii".
Din august 2010, Turcescu nu mai lucreaza la Realitatea Media si a pierdut si conducerea postului de radio Realitatea FM. Emisiunea "100% cu Robert Turcescu" va fi difuzata de luni pana joi, intre orele 20.00-21.00. "Sper ca spre sfarsitul lunii detaliile tehnice sa fie finalizate", asa incat emisiunea sa poata incepe, a spusTurcescu.
Turcescu a precizat ca in contract "exista doua articole la care am tinut si care vizeaza deplina libertate editoriala a acestui produs". El a spus ca din acest punct de vedere nu au existat obiectii din partea televiziunii, pe cand "la celelalte am vazut, sa zicem asa, unele ridicari de spranceana". El spune ca va avea "libertate totala in ceea ce priveste invitatii, temele abordate si maniera de realizare a emisiunii".
In privinta alegerii B1, el a spus:
• "Hai sa ne gandim asa. Cand eram la Realitatea nu era bine ca eram la televiziunea lui Vantu. Daca m-as fi dus la Antena 3, nu era bine pentru ca as fi fost considerat tradator, as fi trecut in barca lui Voiculescu. (...) La TVR, in primavara (cand numele lui a fost vehiculat pentru postul de presedinte-director general pentru o perioada de interimat - n.r.), daca ma duceam, nu era bine ca era o sinecura, se zicea ca astfel as fi fost rasplatit pentru servicii pe care le-as fi facut. Ceea ce pot sa le spun telespectatorilor e ca pe mine ma intereseaza un loc unde sa-mi fac meseria in deplina libertate editoriala".
• B1 TV "e un loc in care consider ca am avut o discutie civilizata cu actionarul Bobby Paunescu si consider ca putem face treaba foarte bine impreuna".
B1 TV a anuntat oficial semnarea contractului pe trei ani prin care Turcescu va realiza emisiunea "100%" la acest post de televiziune. Vezi comunicatul B1:
Bucuresti, 13 septembrie 2010
Robert Turcescu se alatura echipei B1 cu emisiunea "100%"
Postul de televiziune B1 si jurnalistul Robert Turcescu au ajuns astazi la un acord privind realizarea unei emisiuni tv care va fi difuzata de la sfarsitul lunii septembrie. Contractul dintre parti va avea o perioada de trei ani, Robert Turcescu urmand sa realizeze un talk-show de o ora, in prime-time, de luni pana joi, la postul B1.
Realizatorul de televiziune revine astfel in fata publicului telespectator cu emisiunea "100%", toate detaliile legate de data exacta a lansarii si formatul emisiunii urmand sa fie facute publice in curand.
In ultima perioada, Robert Turcescu a primit oferte din partea mai multor posturi de televiziune pentru realizarea unei noi emisiuni, dar a preferat, in cele din urma, sa se alature echipei B1. Statia de televiziune i-a garantat, prin contract, cunoscutului realizator ca va avea deplina libertate editoriala.
Prezenta cunoscutului jurnalist in echipa B1 confirma intentiile managementului acestui post de televiziune de a investi in calitatea programelor sale si de a oferi publicului o platforma de dezbatere echilibrata si profesionist organizata.
Emisiunea lui Robert Turcescu va marca, de asemenea, debutul noii grile de programe B1 care intentioneaza, din acest moment, sa se plaseze in topul televiziunilor din Romania.
Robert Turcescu (35 de ani) si-a probat profesionalismul in decursul celor 17 ani de activitate, pe rand, in presa scrisa, radio, televiziune si, de curand, in zona online. A debutat in mass-media inca de la varsta majoratului, la "Curierul National", iar, mai apoi, a fost redactor/reporter la "Informatia Bucurestiului", "Ziua" si "Evenimentul Zilei". In anul 2004, a relansat, ca redactor-sef, ziarul "Cotidianul", pe care l-a condus cativa ani mai tarziu si din pozitia de director editorial.
Din 1995, a realizat cateva mii de emisiuni la "Radio Total", "Europa FM" si "Realitatea FM", cele mai cunoscute formate fiind "Totul la Total", "Romania in direct" si "Romania vorbeste". Din 2001, a debutat in televiziune, in calitate de prezentator al emisiunii "Telematinal", la TVR 1.
In 2003, s-a alaturat echipei Realitatea TV, unde a lansat si a realizat emisiunea care l-a consacrat, talk-show-ul "100%".
De-a lungul anilor, Robert Turcescu a fost distins cu numeroase premii, printre care Premiul Clubului Roman de Presa pentru reportaj radio (2001), Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio - "Romania in direct" (2002) sau Premiul Asociatiei Profesonistilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune - "100%" (2004).
Licentiat in Jurnalism, Robert Turcescu este si un publicist foarte apreciat. A publicat romanul "Dincolo" si volumele de publicistica "Dans de Bragadiru", "Fiare vechi - dileme cotidiene" si "Istorie recenta 100%", vandute in cateva zeci de mii de exemplare.
Este profesor asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, trainer in programe de dialog si dezbatere al Asociatiei "Erudio" si presedinte al Societatii Jurnalistilor Profesionisti din Romania.
B1 este un post de televiziune independent, generalist, national, cu orientare pro-Basescu si pro-PDL. A fost lansat in decembrie 2001 ca post local pentru Bucuresti si s-a dezvoltat rapid, atat din punctul de vedere al programelor, cat si al acoperirii teritoriale. In anul 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului.
Licenta audiovizuala a postului B1 apartine societatii News Television (Romania) SRL. Din grupul de presa din care face parte si B1, mai fac parte publicatiile Evenimentul zilei, Capital, Curierul National si Gazeta de Sud, precum si site-urile evz.ro, capital.ro, cinemas.ro, curierulnational.ro si gds.ro.