Liderii de sindicat din curtea Administratiei Pietelor Agroalimentare si-au pregatit lista cu cereri pentru negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate pentru anul 2007. Negocierile vor incepe pe data de 21 decembrie. Presedintele sindicatului “Balanta”, Iordache Pintilie, ne-a comunicat ca, datorita faptului ca la finele acestui an expira valabilitatea contractului colectiv pe anul in curs, si pentru ca in momentul de fata nu exista posibilitatea incheierii si inregistrarii unuia nou pina la finele lui 2006, a transmis administratiei societatii mai multe propuneri.

In prumul rind este vorba despre o majorare cu 25 de procente a salariului la nivel de unitate cu incepere de la 1 ianuarie 2007. Solicitarea sindicalistilor este motivata in primul rind de cresterea preturilor la toate serviciile odata cu aderarea tarii la Uniunea Europeana. Liderul de sindicat mai are pe lista de cereri si citeva puncte ce tin de modul de acordare a primelor de sarbatori.

“Prima alocata salariatilor cu ocazia sarbatorilor de iarna trebuie sa fie in suma de 250 de lei. Si, urmare a faptului ca la nivel de unitate nu exista inregistrat prin acordul partilor un regulament de acordare a adaosului la salariul (prime), solicitam ca fondul banesc rezervat in acest scop sa fie impartit la numarul de angajati, iar suma rezultata sa fie inclusa in salariul fiecaruia”, ne-a declarat Iordache Pintilie.