Compania Great United Trading Romania, care opereaza pe plan local magazinele de imbracaminte si accesorii Time Out, a intrat faliment la sfarsitul anului trecut, potrivit datelor Tribunalului Municipiului Bucuresti.
Great United Trading Romania este parte a grupului ceh Great United Trading, care mai detine magazine in alte 41 de tari. In Romania, compania avea noua magazine, in orasele: Constanta, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Galati, Ramnicu Valcea si Sibiu.
Toate magazinele au fost inchise, compania anuntand inca de la jumatatea anului 2009 ca intentioneaza sa se retraga de pe piata locala, potrivit surselor din piata citate de Wall-Street.
Pe data de 4 decembrie 2009, tribunalul Bucuresti a admis "cererea debitorului in temeiul art.107 alin. 1 rap. la art. 32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei" si a dispus "intrarea in faliment prin procedura simplificata a debitorului".
In Bucuresti, existau trei magazine Time Out, doua in centrele comerciale Bucuresti Mall si City Mall, si unul pe bulevardul Magheru, in zona Piata Romana. Pe bulevardul Magheru, in fostul magazin Time Out se afla astazi un magazin de tip discount, cu "orice produs la 12 lei".