O parte dintre pescarii sportivi din judetul nostru a intrat in conflict cu Ministerul Agriculturii. Motivul este unul simplu: acestia cred ca ministrul Traian Remes si-a propus sa distruga asociatiile mici ale pescarilor sportivi.

In acest sens Ion Stefan, presedintele Asociatiei Judetene a .Pescarilor Sportivi, i-a transmis ministrului Agriculturii ca organizatia pe care o reprezinta se declara impotriva promovarii unui ordin emis de oficialul de la Bucuresti. Actul normativ la care face referire Ion Stefan priveste modul de desfasurare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale.

"Concluzia pe care o tragem din acest ordin este ca Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura urmeaza sa devina un organ care pe de o parte va face regulile si pe de alta parte va controla daca aceste reguli sint aplicate", crede Ion Stefan.

Presedintele AJPS mai crede si ca cei de la Ministerul Agriculturii nu vor sub nici o forma sa ajute micile asociatii si urmaresc intarirea ANVPS. "Sintem surprinsi sa constatam ca se promoveaza tot felul de ordine si legi, toate cuprinzind obligatii pe care asociatiile independente trebuie sa le respecte, insa din partea ministerului nu vine nici un ajutor concret. Aici exista intentia clara de a favoriza Asociatia Vinatorilor si Pescarilor Sportivi", a completat Ion Stefan.