Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a relaxat din nou conditiile de acordare a creditelor. Astfel, in calculul bonitatii clientului, RBL accepta pana la trei codebitori, acestia putand fi membrii ai familiei solicitantului de credit, respectiv sotul/sotia acestuia, rudele si finii solicitantului. Banca a hotarat, de asemenea, ca la veniturile acceptate, sa se ia in considerare in proportie de 75% si castigurile din dividende, obtinute de la firmele care desfasoara activitate de minim doi ani consecutiv si care, in ultimul an, au realizat profit repartizat in dividende.
Mai mult, in calcularea bonitatii clientului, RBL accepta si veniturile obtinute in strainatate, dar si sumele obtinute din activitati independente cum ar fi: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala. Clientii pot beneficia de credite cu dobanzi foarte avantajoase, de doar 6% pe an. In plus, in perioada de economisire, pe langa dobanda oferita de RBL, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima de la stat de 15 % pe an, dar nu mai mult de 150 de euro pe an. In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6 % pe an.
In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este fixa, de la 7,5% pe an. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.