Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) publica pe Internet actele firmelor in stare de insolventa. Publicatia, denumita Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI), va conduce la reducerea numarului de cazuri din instantele judecatoresti referitoare la declararea starii de insolventa a firmelor.
BPI va reduce astfel costurile tribunalelor si curtilor de apel, potrivit unui reprezentant al ONRC, citat de Mediafax. In plus, se va reduce volumul activitatilor cu publicul si aglomeratia prudusa la consultarea dosarelor din arhiva. Prin aceasta publicatie se doreste eliminarea cazurilor in care un debitor evita, invocand diverse motive, sa fie informat cu privire la actele de procedura referitoare la starea de inolventa in care se afla.
Buletinul este structurat pe sase capitole, respectiv citatii, comunicari, hotarari judecatoresti, convocari, notificari si alte documente emise in cadrul procedurii de insolventa.
Oricine este interesat de informatiile despre firmele insolvente pentru prevenirea eventualelor prejudicii provocate de neluarea la cunostinta a acestora poate accesa buletinul gratis pe Internet.
Acesta este disponibil si in format tiparit, dar din 20 ianuarie 2007, atat varianta electronica, cat si cea tiparita vor fi disponibile contra cost. Mai trebuie spus ca incepand din august si pana in prezent au fost publicate peste 170 de numere ale Buletinului Procedurilor de Insolventa. (M.H.)