In perioada Sarbatorilor de iarna, marii retaileri de produse electrice si electrocasnice au pregatit oferte speciale incluzand reduceri intre 10 si 50% la o gama variata de produse. Pe langa reducerile substantiale de pret, comerciantii din domeniu ofera si sisteme de creditare avantajoase, pentru a atrage cat mai multi clienti.
Spre exemplu, "Altex a pregatit un sistem de finantare cu o perioada de rambursare de sapte ani care asigura astfel cele mai mici rate", ne-au transmis printr-un comunicat reprezentantii companiei. ßi cei de la Flanco ofera, prin sistemul de creditare "Reflectie 2+1", posibilitatea achizitionarii de produse in valoare de pana la 12.000 de lei, beneficiind de o perioada de gratie pana la primavara pentru plata ratelor, care sunt in numar de 62, inclusiv cu cele de gratie. In plus, clientul hotaraste daca plateste prin credit sau cash, iar pentru primele trei luni nu i se aplica niciun cost, potrivit informatiilor de pe siteul Flanco.
Lupta pentru clienti este mai accerba cu cat piata de retail a scazut cu aproximativ 20%. Prin urmare, retailerii ca Altex se asteapta la o crestere a vanzarilor in aceasta luna cu pana la 40% fata de lunile anterioare, care este insa inferioara celei de 50% din decembrie anul trecut.

Credit cu avans 1 leu si plata in aprilie

Tot in domeniul ofertelor de creditare, Media Galaxy prelungeste pe parcursul lui decembrie promotia de creditare "1 LEU". Astfel poate fi achizitionat in continuare orice produs din gama de peste 13.000 de produse Media Galaxy cu un avans de numai 1 leu.
Important de retinut ca pentru plata produsului integrala sau esalonata in rate pana la Paste, 13 aprilie 2007, nu se percep costuri de creditare, adica dobanda si comisionul sunt 0%, se mai arata in comunicatul transmis de retailer. Cu alte cuvinte, produsul poate fi achizitionat acum si platit incepand cu aprilie 2007 in 60 de rate. (Madalina Haranita)