CA Realitatea a votat sa solicite AGA rezilierea contractului cu Asesoft, nu schimbarea CA
Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca schimbarea CA al Realitatea nu a fost discutata in sedinta de miercuri a Consiliului, singurul aspect votat fiind acela de a solicita adunarii generale a actionarilor Realitatea rezilierea contractului cu Asesoft.
Consiliul de Administratie al Realitatea Media s-a intrunit, miercuri, si a decis sa ceara adunarii generale a actionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft, a declarat miercuri seara pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media. Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media este convocata pentru 27 si 28 aprilie.
Tot miercuri seara, Sebastian Ghita, persoana desemnata de Asesoft la Realitatea Media, a declarat pentru MEDIAFAX ca Asesoft a facut o recomandare catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media, ca in cazul in care decide sa nu rezilieze contractul cu Asesoft, sa schimbe CA al Realitatea.
"S-a votat o recomandare catre adunarea generala a actionarilor de reziliere a contractului cu Asesoft. Si noi am facut o recomandare adunarii generale a actionarilor ca, in cazul in care nu se reziliaza contractul, sa schimbe Consiliul de Administratie al Realitatea Media. Daca nu, o sa intreprindem noi demersuri sa schimbam Consiliul de Administratie al Realitatea Media", a declarat atunci Sebastian Ghita.
Intrebat joi dimineata daca recomandarea Asesoft catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administratie al Realitatea Media, se va regasi pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Daca vorbim de schimbarea Consiliului de Administratie al Realitatea Media, acest punct nu a fost discutat in CA de ieri, in procesul verbal al CA nu exista acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media de a rezilia contractul cu Asesoft, punct care se va regasi si pe convocatorul adunarii generale a actionarilor din 27 - 28 aprilie".
Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media a unui punct, acesta trebuie sa fi fost votat de Consiliul de Administratie al Realitatea Media sau sa fie propus de un actionar care detine peste 10% din actiuni.
In schimb, Sebastian Ghita a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca Asesoft a trimis un document AGA Realitatea Media prin care recomanda schimbarea CA al Realitatea Media.
"Nu avea cum sa se voteze in CA al Realitatea Media pentru schimbarea membrilor CA al Realitatea Media. Ei nu pot sa se autopropuna pentru schimbare. Noi (Asesoft, n.r.) am trimis AGA un document prin care recomandam schimbarea CA", a explicat Sebastian Ghita.
Membrii CA al Realitatea Media s-au intrunit, miercuri, si au decis sa ceara adunarii generale a actionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft.
Aceasta decizie a fost luata cu doua voturi "pentru" (Sorin Freciu si Dragos Nedelcu - reprezentantii Realitatea Media) si o abtinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft).
Actionarii Realitatea Media SA, potrivit dosarului depus la CNA in luna octombrie 2010, cand societatea a cerut prelungirea licentei Realitatea TV, sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%, PSV Company SA - 18,742296709%, Federatia Sindicatelor Libere si Independente "Petrom" - 13,452839273, Global Video Media SRL - 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian si Luha Eugen Gheorghe - cu cate 0,000000345%.
Asociatii Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited sunt: Ioana Vantu si Ionut Codrin Vantu (cu cate 45,45455%) si Vitalie Dobanda (9,0909%), iar actionarii PSV Company SA sunt Elbahold Limited (Cipru) - 54,3556%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA - 25%, PSV Company SA - 9,9973% si actionari persoane fizice (8577) - 10,6471%.
Decizia luata miercuri in CA al Realitatea Media vine dupa ce Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media, si Sebastian Ghita, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, in sedinta CNA de marti, ca vor purta o discutie pentru "a armoniza" punctele de vedere ale societatilor, dupa ce acestia s-au acuzat de ingerinte editoriale la Realitatea TV.