Programul de reabilitare termica a inceput sa prinda contur si in Banie. Daca in 2005 nu a fost inregistrata nici o cerere, un an mai tarziu, locatarii a opt blocuri s-au aratat interesati de investitii, iar in 2007, pana in luna martie, reprezentantii a 40 de blocuri au depus documentatiile necesare. Marian Giubelan, seful Serviciului de Coordonare Asociatii de Proprietari, a precizat ca au fost alocati din bugetul de stat 107.000 de lei pentru audit, care a fost deja finalizat. Precizam ca este vorba doar de cele opt blocuri care au fost incluse in programul de reabilitare.
Aproximativ aceeasi suma a fost redirectionata, din aceleasi resurse, pentru expertiza tehnica, studiul de fezabilitate si proiectul de executie, care vor fi demarate cel mai probabil luna viitoare.
"Cand se va sti cat va fi costul reabilitarii, va fi alocata si suma necesara din bugetul local, printr-o rectificare, respectiv 33% din valoarea totala. Locatarii trebuie sa contribuie si ei tot cu 33%", a declarat Marian Giubelan. Executivul primariei este insa increzator ca lucrarile de reabilitare pentru cele opt blocuri vor fi finalizate pana la sfarsitul anului. Dupa "inaugurare" urmeaza sa fie monitorizate pentru a se constata care va fi procentul de reducere a costurilor.