Polita de asigurare RCA si vigneta vor fi tiparite pe acelasi suport cu Cartea Verde, au anun-tat la sfarsitul saptamanii trecute Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si reprezentantii societatilor de asigurari.
Firmele de asigurari care tiparesc aceste polite pentru anul viitor vor trebui sa respecte intocmai caracteristicile impuse, informeaza NewsIn. Astfel, se va mentine culoarea verde folosita pentru Cartea Verde (fata/verso), iar polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde, care sunt detasabile, vor fi separate de linii de tip perfor.
Potrivit normelor impuse de CSA, agentii de asigurari vor trebui sa se reautorizeze pentru a vinde polite RCA. Asiguratorii care au fost autorizati de Comisie trebuie sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.
Societatile de asigurari care vand polite de raspundere civila auto RCA vor trebui sa elibereze posesorilor de autovehicule care vor calatori in Europa polite gratuite Carte Verde, pana la semnarea, de catre Romania, a Acordului Multilateral de Garantare (MGA), sustin surse din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
"Avand in vedere ca si in cursul anului 2007, pana la semnarea Acordului Multilateral de Garantare (MGA) de catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) si ratificarea acestuia de catre toate statele Comunitatii este necesara existenta politei Carte Verde asupra posesorilor de autovehicule care vor calatori pe teritoriul acestor state, va fi necesar ca societatile de asigurari sa elibereze asiguratilor, in momentul cumpararii politei RCA, si o polita gratuita Carte Verde", se arata intr-un comunicat de presa trimis de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, preluat de NewsIn. (A.ß.)