Disensiunile dintre doua asociatii de proprietari, care au ajuns si in instanta, au dat dureri de cap conducerii Apaterm, directorul general al societatii, George Cubasa, declarand ca s-a ales cu plangere la DNA prin care este acuzat in mod neintemeiat de abuz in serviciu, dare si luare de mita, santaj si chiar genocid.

Potrivit directorului general al Apaterm, cei mai multi dintre membrii Asociatiei de proprietari nr. 761 au decis sa-si constituie o noua asociatie, 761 "Albina", si au facut toate demersurile legale in acest sens.

"Dintre cele 1.000 de apartamente care faceau parte din Asociatia nr. 761, 900 s-au desprins din vechea asociatie si au infiintat asociatia 761 'Albina'. Domnul Frunza, care conducea Asociatia nr. 761, a fost nemultumit de decizia locatarilor si a contestat noua asociatie in instanta, aceasta neputand astfel sa functioneze in mod legal. Probabil ca are si niste regrete, pentru ca una e sa conduci o asociatie cu 1.000 de apartamente si una e sa ramai cu doua blocuri. Din cauza problemelor aparute intre cele doua asociatii, nu s-au mai platit facturile la Apaterm si din acest motiv i-am chemat la mediere pe cei care le conduc. Deoarece acestia nu s-au prezentat, am decis sa intrerupem furnizarea energiei termice si a apei calde la cele trei scari unde locuiau cei care conduceau cele doua asociatii. Imediat s-au prezentat la discutii si am incercat sa ajungem la o intelegere", a declarat George Cubasa.

Acesta afirma ca societatea a reluat furnizarea apei calde si a energiei termice, care fusese intrerupta in mod legal. "Asociatia nr. 761 'Albina' plateste zilnic cate 3.000-5.000 de lei. Am avut placerea sa aflu ca domnul Frunza, in schimb, mi-a facut plangere la DNA, in care ma invinuieste de toate, mai putin de crima, cum ar fi primire de foloase necuvenite, abuz in serviciu, dare si luare de mita, santaj si chiar genocid. Urmeaza ca niste politisti sa faca ancheta, adica sa ia declaratii atat mie, cat si angajatilor societatii, iar apoi sa se dea o solutie, adica neinceperea urmaririi penale sau inceperea urmaririi penale", a declarat George Cubasa.

Acesta sustine ca acuzatiile care i se aduc sunt neintemeiate si ca Asociatia nr. 761 are datorii catre societate de cateva sute de mii de lei.