Adevarul.ro: Cum l-a hipnotizat MRU pe "necrutatorul" Gadea

Prezent in emisiunea "Sinteza zilei", premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a facut KO pe moderatorul Mihai Gadea. In schimb, Antena 3 a atins o audienta-record.
Marti, 13 martie, se anunta o zi buna pentru Mihai Gadea, directorul Antenei 3. In conditiile "embargoului" impus de principalul partid de guvernamant, ai carui reprezentanti nu mai calca de anul trecut prin platourile respectivei televiziuni, participarea premierului Mihai Razvan Ungureanu la emisiunea "Sinteza zilei" parea o victorie.
Desigur, din punct de vedere formal, actualul prim ministru nu este membru al PDL. Este "independent", cum a tinut sa sublinieze si de aceasta data. Insa tocmai prin decizia de a cobori in "groapa cu lei", prezentandu-se la un post a carui politica editoriala se confunda cu propaganda opozitiei, a punctat in fata opiniei publice.

Ce a spus Ungureanu

Inca de la primele intrebari, formulate in rafala, Ungureanu a reusit sa castige teren. A raspuns calm, civilizat, bazandu-se mai ales pe logica, dar si pe ironie: "Nu putem cautiona indiferenta pentru spatiul civic"; "Inlocuirea unui om nu repara un sistem"; "Va intrerup, sa va mai relaxati putin"; "Cred in valoarea terapeutica a unei legi structurale"; "Stiu ca aveti asteptari mari de la mine cu totii, dar dati-mi timp"; "Va fac o confidenta, sper sa nu se supere Victor Ponta: eu si cu Domnia Sa ne-am auzit la telefon si in aceasta dupa-amiaza".
Practic, nu a existat niciun subiect la care Gadea sa-l prinda pe picior gresit pe fostul sef al SIE, care si-a testat astfel capacitatea de a evolua intr-un "mediu ostil". Doua au fost momentele in care, dimpotriva, moderatorul a fost cel care a cazut in ridicol. Unul, atunci cand a folosit gresit cuvantul "salutar", pe care invitatul i l-a explicat ca la scoala. A urmat o intrebare, aparent incomoda, legata de recentul atac al Elenei Udrea.
Intrebat daca nu cumva acest atac inseamna o ruptura si cu presedintele Basescu, premierul a dat o replica memorabila: "Una dintre marile greseli de logica este generalizarea. E ca si cum eu v-as intreba: daca noi doi avem o problema, inseamna ca patronul dumneavoastra are ceva cu tot Guvernul?"

Reactiile si ratingul

Peste 2.500 de telespectatori au comentat, pe contul de Facebook al emisiunii, prestatia moderatorului si a invitatului. Printre declaratiile de dragoste pentru Gadea si injuraturile pentru Ungureanu, se gasesc numeroase reactii de dezamagire, chiar si in randul celor mai invederati simpatizanti ai Antenei 3. Acestia isi exprima nemultumirea pentru ca "necrutatorul" lor idol nu a reusit sa-l "execute" pe primul-ministru. "Ce s-a intamplat aseara e echivalent cu ce a patit dl Geoana in confruntarea cu Basescu", ii scrie lui Gadea un admirator.

Antena 3, pe locul 1

Emisiunea "Sinteza zilei" de marti seara s-a bucurat de o audienta-record. Astfel, in intervalul orar 21.30-23.30, postul Antena 3 s-a clasat pe locul intai in topul celor mai urmarite televiziuni, cu un rating de 7,8. Varful a fost atins la jumatatea editiei, cand s-a obtinut un rating de 10,3, echivaland cu aproximativ un milion de telespectatori.