Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) au dat amenzi in valoare de 32.000 de lei celor care comercializeaza materiale de constructii. Au fost vizitati 13 agenti economici si au fost scoase temporar de pe piata materiale in valoare de 30.937 de lei, iar cele care au fost oprite definitiv au valoarea de 604 lei.

"Produsele oprite definitiv, precum grundul, varul, varul lavabil, cimentul, aveau valabilitatea expirata, unele chiar din 2004, astfel ca produsele expirate in luna a zecea a lui 2006 erau chiar foarte proaspete, prin comparatie", a declarat inspectorul sef al OJPC, Marioara Gatej.

Din aceeasi sursa am mai aflat ca in timpul controlului s-au gasit gresie, adeziv, carton bituminat, produse din Ucraina, care nu aveau elemente de identificare traduse in limba romana. De asemenea au fost depistati producatori de boltari care nu au putut arata nici un document de provenienta a marfii.

"Nu au putut prezenta macar un buletin de analiza, o norma de produs care sa ateste calitatea marfii pe care o comercializau. Ca urmare a neregulilor identificate au fost aplicate amenzi in valoare de 32.000 de lei. Actiunea este in derulare si se va finaliza la sfirsitul saptaminii viitoare", a punctat Gatej.