Rafo Onesti a prezentat Ministerului Finantelor Publice o propunere de plata a datoriilor pe care rafinaria le are la stat. Numai ca Rafo recunoaste numai 6.000 de miliarde de lei vechi din cele aproximativ 10.000 de miliarde pe care le are de dat la stat si vrea sa plateasca esalonat (in 6 ani), lucru pe care legislatia in vigoare il interzice.
Potrivit noului manager general al Rafo Onesti (fostul consilier al presedintelui Balkan Petroleum!) Marin Anton, datoria va fi achitata de catre Calder-A International, firma care, dupa cum sustine Anton, ar fi cumparat de la Balkan pachetul majoritar de actiuni Rafo. Achizitia s-ar fi facut in conditiile in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu si-a dat acordul, iar actiunile se afla sub sechestru asigurator.
Tot pentru spalarea imaginii, Rafo vrea sa deschida in urmatorii 5 ani circa 400 de benzinarii. Mai trebuie spus ca firma Calder-A International face parte din grupul de companii Vienna Capital Partners. Avocatul Vienna, compania Salans, a infirmat recent, printr-un comunicat de presa, interesul pentru RAFO si, potrivit reprezentantilor Salans, pana in prezent nu au facut nici o revenire asupra acestui comunicat. (Simona Dobre)