Firmele senatorului Radu Berceanu nu si-au depus în ultimii ani bilanturile contabile la Registrul Comertului. Cel putin într-un caz, acesta spune ca s-a rugat de cei de la ORC sa-i radieze societatea, dar ca a fost refuzat.Senatorul democrat-liberal Radu Berceanu detine în nume personal si prin familia sa trei firme care nu-si depun bilanturile la Registrul Comertului, dar care nu au fost radiate pâna în prezent. Senatorul detine 80% din AVI SRL Craiova, la care actionari mai sunt fiii sai, Andrei si Victor Berceanu (cu câte 5%), sotia, Mihaela Berceanu (5%), si Ion Nedelcut (5%). În 2006, firma a avut un profit net cu putin peste 187.000 de lei. AVI este actionara cu 50% la societatea RMC SRL Craiova, aflata în prezent în lichidare. RMC nu si-a depus bilantul contabil aferent anului 2006. Nici Parky SRL nu se simte mai bine. Firma la care senatorul Berceanu figureaza ca unic asociat a ajuns în stadiul de dizolvare pentru ca nu a mai depus bilanturile contabile la Registrul Comertului din 2003. Cu toate acestea, societatea a intrat în dizolvare abia în 2007, daca este sa ne luam dupa Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Alta firma aflata în dificultate este Vaber Invest Group SRL. Societatea detinuta de cei doi baieti ai senatorului, Victor si Andrei Berceanu, nu si-a depus bilantul pe anul 2005.  
Radiate în declaratii Senatorul Berceanu sustine ca majoritatea firmelor la care figureaza ca actionar sunt radiate din punctul lui de vedere. Nu si din al celor de la Registrul Comertului. "RMC SRL Craiova s-a desfiintat. Am avut o relatie comerciala cu o firma din Franta, pentru livrarea de materiale compozite. În consecinta, am înfiintat o firma mixta în România, iar dupa terminarea contractului, aceasta s-a desfiintat. Nu stiu ce or fi facut angajatii mei acolo", a declarat Berceanu. În ceea ce priveste firma Parky SRL, senatorul are o explicatie interesanta: pur si simplu, nu reuseste sa radieze o societate. "Parky SRL este problema celor de la Registrul Comertului. Am ales sa nu majorez capitalul social pentru a lichida firma. Daca n-au radiat-o, e problema lor. Eu ce sa fac? M-am rugat de ei sa o radieze, dar mi-au spus ca trebuie o gramada de hârtii, m-au amânat", a spus acesta. Cât despre firma fiilor sai, senatorul sustine ca nu se baga si spune ca acestia raspund pentru ceea ce fac: "Firma Vaber este a fiilor mei, sunt majori, vaccinati... Chiar m-au rugat sa nu ma bag în treburile lor. O sa-i întreb de ce nu au depus bilantul pe 2005".  
Berceanu, putred de bogat Potrivit ultimei declaratii din mai 2007, senatorul Radu Berceanu avea o avere personala estimata la 2,5 milioane de euro. La aceasta se adauga bunuri necuantificabile, deocamdata. La vremea respectiva, avea câte un apartament în Craiova, Râmnicu Vâlcea si Calla Millor (în Insulele Baleare - Spania), doua autoturisme (Toyota RAV 4 si Mercedes S 500 - achizitionat în 2005) si bijuterii estimate la 10.000 de euro. Senatorul a înstrainat un autoturism Volvo, în valoare de 42.000 de euro, catre Mihai Dragu. El mai are depozite bancare de aproape 850.000 de euro si împrumuturi acordate în valoare de 595.000 de euro, la care se adauga 425.000 de lei.
Printre clientii lui Berceanu se afla Pompiliu Selea, care a beneficiat din partea sa de un împrumut de 200.000 de euro, cu care a cumparat actiuni la Jiul SA. Practic, prin interpusul Selea, Radu Berceanu controleaza complexul hotelier Jiul, compus din hotelurile Jiul, Minerva, Panoramic (Calafat) si Vila Vânatorul de la Geormane, estimate la câteva zeci de milioane de euro. Firma AVI SRL pe care o patroneaza mai detine un apartament în Bucuresti si o casa de vacanta la Ghermanesti - Snagov.