Desi anuntat cu mare fast la început de an, programul "Rabla" pentru tractoare nu a demarat. Nu s-a alocat nici macar un leu, desi ordonanta de guvern specifica acordarea unei prime de la stat de 17.000 de lei pentru fiecare tractor casat. Programul "Rabla" pentru tractoare a ramas la stadiul de acte normative pe tot anul 2008. Anuntat cu pompa în primavara acestui an, Programul destinat achizitionarii de tractoare nu a functionat nici macar o zi, nici macar un ceas, pentru ca statul nu a pus la dispozitie nici un leu pentru acest capitol. A fost un esec înainte sa înceapa. "Rabla" pentru tractoare s-a împotmolit la Administratia Fondului de Mediu (AFM), care nu a avut bani sa aloce acestui program, drept urmare a fost lasat de izbeliste. Programul de înnoire a parcului de tractoare ar fi functionat dupa aceeasi schema a "Rablei" pentru autoturisme. Un act normativ emis anul acesta de guvern introducea, pentru prima data, tractoarele în grila de acordare a unei prime de stat daca proprietarul vrea sa-l duca la casare. Legea nr. 10/2008 prevede ca fiecare proprietar de tractoare mai vechi de 12 ani le poate schimba cu unele noi, iar pentru un tractor vechi dus la casat proprietarul ar fi urmat sa primeasca o prima de la stat de 17.000 de lei. Ar fi trebuit ca statul sa aloce 21 de milioane de lei, pentru 1.235 de tractoare pe toata tara. Pe final de septembrie a fost reluat programul "Rabla" pentru autoturisme, realocându-se sumele neconsumate în prima transa. Dar nici acum nu au fost pusi la dispozitie bani pentru tractoare. 
"Nu a functionat!" Producatorul local de tractoare si masini agricole, MAT Craiova, se astepta ca programul "Rabla" sa fie operabil. Fabrica de tractoare din Craiova, care este si dealer de asemenea utilaje, ar fi primit solicitari de la proprietari de tractoare vechi, dar degeaba. "Programul nu a functionat. Au existat clienti care s-au interesat la noi despre acest program, dar nu au fost fonduri alocate, desi în lege era stipulat ca vor fi alocate 21 de milioane de lei. Clientii s-au interesat de toate tipurile de tractoare si de cele de putere mica, si de cele de putere medie", a precizat un reprezentant al SC MAT Craiova. Specialistii din cadrul producatorului de tractoare spera ca anul viitor sa fie alocate fonduri. 
AFM este sceptica si pe 2009 Desi în lege s-au prevazut sumele pentru înnoirea parcului de tractoare, în realitate AFM spune ca nu i-a fost alocat nici un leu pentru acest program. Motivul este cât se poate de birocratic, specific statului.
"În bugetul nostru pe 2008 nu s-au alocat fonduri pentru acest program. Noi am depus proiectul pentru aprobarea bugetului AFM pe 2008 înainte de aparitia actului normativ care includea si tractoarele în program si de aceea nu au fost fonduri", a declarat, pentru GdS, Adriana Stroe, de la Serviciul Strategii Comunicare al AFM. Aceasta a adaugat ca nici pentru toamna aceasta nu s-au gasit fondurile necesare. În ceea ce priveste reluarea programului pe 2009, de data aceasta cu tot cu fonduri, reprezentanta AFM a avut rezerve: "Este cam devreme sa vorbim de acum. Nu ne putem pronunta daca vor fi bani sau nu si pentru tractoare". Cât despre suma alocata - de sase ori mai mare decât la autoturisme - a fost considerata, asta-primavara, prea mica pentru achizitionarea unui tractor. Preturile la tractoarele noi variaza, în functie de putere, de la 40.000 de lei, la peste 100.000 de lei, pentru unul de putere mai mare. Gurile rele sustineau înca de la începutul anului ca programul va fi un esec, pentru ca nimeni nu va cumpara. În fapt, a fost un esec, pentru ca nimeni nu a putut vinde tractoare, prin programul "Rabla".