S-a trezit într-o dimineata cu gândul sa-si deschida un restaurant. A gasit unul de vânzare si l-a cumparat. A venit cu idei noi si în numai o luna a reusit sa aiba succes.
A terminat liceul cu specializarea filologie-istorie si o facultate cu specializare tehnica. A lucrat 14 ani în domeniul "drumuri si poduri" în sistem de stat. Începând din 2004, s-a angajat într-o firma particulara, care-si desfasoara activitatea în acelasi domeniu si la care, între timp, a devenit si unul dintre actionari. Acum o luna, a realizat însa ca-si doreste si altceva. "Sunt o fire spontana. Nu a fost nimic planificat. M-am trezit dimineata cu dorinta de a-mi deschide un restaurant", a declarat Mihaela Florea, administratoarea restaurantului Queen.

Investitia s-a ridicat la peste 80.000 de euro

Alegerea a fost destul de simpla: a parcurs anunturile de vânzare din Gazeta de Sud, a facut o alegere si a dat acontul în aceeasi zi. A preluat astfel o afacere din domeniul serviciilor alimentare existenta în piata, cu tot cu contract de închiriere spatiu, mobilier, vesela, angajati si tot ce mai presupunea. Asta nu înseamna însa ca lucrurile au ramas asa. A venit cu servicii suplimentare (catering la domiciliu, catering de receptie, organizare de mese festive) si o abordare noua (muzica clasica live). În plus, a adoptat o politica de pret atractiva. Asa a reusit ca, în aproximativ o luna, sa includa în portofoliul de clienti Ministerul Cercetarii si o firma farmaceutica pentru care a organizat doua petreceri. În plus, ofera deja catering pentru 60 de persoane zilnic. "Am venit, am vazut, mi-a placut. Investitia s-a ridicat la peste 80.000 de euro. Am preluat sase angajati, dar între timp am completat echipa pâna la 22 de persoane", a precizat Mihaela Florea, care a explicat ca va continua sa investeasca în aceasta afacere: doreste sa introduca si comenzi electronice, iar la iarna, sa închida terasa si sa o încalzeasca.

"Oamenii trebuie supravegheati astfel încât sa nu-i jignesti"

Trecerea de la cizme de cauciuc, de pe santier, la prestari servicii a fost destul de usoara. "E placuta trecerea. Este o afacere destul de grea. Daca o faci însa cu placere, greutatile nu se simt", a spus Mihaela Florea, care a explicat ca una dintre greutati este programul de noapte. Pentru a se asigura ca afacerea va avea succes, administratoarea firmei are, în primul rând, o relatie corecta, dar si o buna colaborare cu angajatii, principalii pioni în relatia cu clientii.
"Angajatii trebuie supravegheati astfel încât sa nu-i jignesti si sa-i respecti în primul rând ca oameni. În plus, trebuie sa ne respectam ca si colegi, creând în acelasi timp un ambient placut", a adaugat Florea. Aceasta a subliniat ca la restaurant are mai multi subalterni barbati. "E mai usor sa lucrezi cu ei", a completat Mihaela Florea.
În succesul afacerii, familia a avut un rol deosebit de important. "Gestiunea mi-o tine fiica mea. În ceea ce îl priveste pe sotul meu, acesta ma sprijina în tot ceea ce fac, mai ales moral", a afirmat aceasta. Pentru cei care viseaza la o afacere asemanatoare, sfatul Mihaelei Florea este sa fie optimisti.