Grupul Puratos anunta ca rezultatele sale estimate pentru 2011 arata o crestere organica a vanzarilor organice de aproximativ 11%, confirmand astfel trend-ul ascendent pe termen lung.
Intr-un mediu economic dur, aceste cifre pozitive sunt rezultatul cresterii la nivel mondial a investitiilor in productie, cercetare, dezvoltare si asistenta pentru clienti, combinate cu un portofoliu de produse ce se remarca prin inovatie continua.
Groot-Bijgaarden (Belgia), 07 decembrie 2011 - Grupul belgian Puratos anunta ca rezultatele sale estimate pentru 2011 sunt pe deplin in conformitate cu tendinta de crestere pe termen lung, in ciuda conditiilor de piata dificile din ultimul an. Desi grupul a inregistrat o crestere mai lenta in volum, fiind nevoit sa recupereze din cresterile semnificative de pret ale materiilor prime, a reusit sa creasca investitiile in cercetare si dezvoltare si in asistenta pentru clienti. Astfel, indexul de măsurare a performantelor financiare al companiei, EBITDA estimat pentru 2011 se preconizeaza a fi la acelasi nivel cu cel din 2010, un an record pana in prezent. Acest lucru este posibil datorita unei cresteri organice cu 11% a vanzarilor, crestere sustinuta de categoria produselor de baza si de pietele emergente.
De asemenea, parte a unui plan ambitios definit in anul 2008, Grupul Puratos a redus costurile de exploatare cu aproximativ 2% din vanzarile nete, permitandu-i sa-si concentreze investitiile catre abordarea comerciala si in planul sau de achizitii.
Daniel Malcorps, CEO al Grupului Puratos, declara: "Suntem multumiti de rezultatele preconizate. Anul 2011 a fost un an foarte dificil si a constituit o provocare pentru noi. Mediul de afaceri este in mod clar din ce in ce mai competitiv ca urmare a incertitudinii economice actuale, insa Grupul Puratos considera ca poate rezista cu succes multumita portofoliului de produse puternice si inovatoare, bazei de clienti diversi si prezentei pe pietele aflate intr-o puternica expansiune, statelor BRIC si altor piete emergente.
Intr-un moment in care industria se afla in impas, eforturile noastre se concentreaza pe sprijinirea clientilor nostri catre afaceri mai profitabile, continuand astfel cresterea inregistrata in ultimii ani."

Acord financiar pe termen lung pentru sprijinirea investitiilor viitoare

Recent, Grupul Puratos a semnat un acord financiar pe termen lung in valoare de 150 milioane US $ (aproximativ 112 milioane de euro) cu Pricoa Capital Group, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Statele Unite ale Americii, pentru a acoperi o parte semnificativa a resurselor financiare in vederea derularii Planului Long Range 2012-2018 si pentru a sprijini investitiile grupului la nivel mondial. Avand in vedere mediul economic vitreg, acest acord confirma ratingul de credit excelent al grupului, care este, de asemenea, rezultat al raportului Datorii Nete/EBITDA scazut.
Eddy Van Belle, Presedintele Consiliului, explica: "Scopul nostru este acela de a fi 'parteneri de incredere in inovatie' pentru clientii nostri din intreaga lume. Facem acest lucru asa cum am procedat intotdeauna: prin inovatie, intuirea nevoilor clientilor si ale consumatorilor si prin capacitatea de a fi un adevarat partener, atat la nivel global, cat si local. De aceea continuam sa investim in centrele de productie, de inovatie si in laboratoarele de cercetare si dezvoltare din intreaga lume."



Cresterea investitiilor in productie si in planul de extindere din intreaga lume

Cu un program de investitii ambitios, Puratos se concentreaza asupra apropierii de clientii sai de pretutindeni si asupra imbunatatirii calitatii, serviciilor, sigurantei si mediului. In 2011, Grupul Puratos a inregistrat cea mai mare investitie realizata pana acum, cu accent pe tarile BRIC si SUA.
In martie, grupul a anuntat achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al unui producator brazilian de ciocolata, Floresta do Rio Doce, urmata la scurt timp de achizitionarea companiei letone producatoare de umpluturi de fructe, Pure Foods. Ulterior, in Brazilia au fost demarate noi linii de productie. De asemenea, aceste totaluri includ si investitia recent anuntata in valoare de 30 milioane € intr-o instalatie de productie de ultima generatie din Statele Unite ale Americii, precum si proiectul Sunrise aflat in curs de desfasurare in Guangzhou, China. Aceasta investitie de 22 de milioane de euro va avea ca rezultat o noua fabrica, cu posibilitatea de extindere si deschidere de noi unitati, inclusiv un centru de inovare, laboratoare si linii pilot. Prima faza a proiectului Sunrise este planificata sa fie operationala din aprilie 2012.
In plus, din 2012 se vor deschide si o noua linie de productie in Rusia, doua centre noi de inovatie in Spania si Japonia, si noi fabrici de productie in Spania si Mexic.
In total, Grupul Puratos a creat circa 400 de noi locuri de munca in 2011, din care aproximativ 60 in Belgia, acolo unde grupul are sediul central.
Daniel Malcorps concluzioneaza: "Suntem optimisti in privinta faptului ca aceste investitii combinate cu increderea clientilor nostri, a actionarilor si angajatilor ne vor ajuta in realizarea obiectivelor noastre de dezvoltare: 2 miliarde € pana in 2018 si 5 miliarde € pana in 2030."