Prosoape simple, pilote, seturi de batiste, capoate fara maneci, articole de incaltaminte si chiar locomotive diesel hidraulice. Acestea sunt doar cateva dintre bunurile ce vor fi scoase la licitatie in cursul lunii mai de catre Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului.

Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului va organiza in cursul lunii mai o serie de licitatii publice, urmand a fi scoase la mezat bunuri din cele mai diverse categorii, de la batiste si pana la locomotive diesel hidraulice, apartinand unor societati comerciale care au acumulat datorii la bugetul consolidat al statului. Fata de lunile precedente, "oferta" lunii mai este mai diversificata si inedita, Fiscul galatean incercand sa gaseasca clienti pentru produse care ar putea satisface toate gusturile si exigentele.

Astfel, in ziua de 6 mai este programata o licitatie in cadrul careia vor fi scoase la vanzare bunuri mobile si imobile, precum si produse finite apartinand societatii Sybcomet SRL. Practic, pentru suma de 15.677 de lei (pret care nu include TVA) se vor putea cumpara nu mai putin de 4.602 sortimente de produse finite, cum ar fi prosoape simple si seturi de prosoape, pilote, capoate fara maneci, seturi de batiste, seturi de lavete. De asemenea vor mai fi scoase la licitatie, pretul de pornire fiind de 137.663 de lei (fara TVA), 406 sortimente de articole de imbracaminte, incaltaminte si marochinarie. In cadrul aceleiasi licitatii vor mai fi scoase la vanzare un teren in indiviziune situat pe strada Domneasca, evaluat la 703.663 de lei (fara TVA), precum si copiatoare xerox, sisteme de alarma, masini de cusut, combina frigorifica, centrala termica.

Se cauta clienti si pentru locomotive

Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului va organiza, in ziua de 14 mai, o licitatie pentru vanzarea unor bunuri imobile aflate in proprietatea firmei Transcombi SA, fiind vorba despre doua locomotive diesel hidraulice, al caror pret initial (care nu include TVA) a fost stabilit la 328.469,40 lei si respectiv 365.104,60 lei.

La data de 6 mai Administratia Finantelor Publice din Beresti va scoate la licitatie o serie de bunuri apartinand firmei Hypnos SRL Beresti, cum ar fi 3 autotractoare Roman, 3 semiremorci, o duba izoterma.

Ramane de vazut daca demersurile facute de finantistii galateni in vederea recuperarii sumelor datorate de firmele respective la bugetul statului vor avea succes, si daca vor exista doritori, atat agenti economici, cat si persoane fizice, sa achizitioneze bunurile respective.